Un vaccin experimental impotriva Ebola

31 05. 2010, 11:01

Potrivit rezultatelor unui studiu al cercetatorilor americani, publicate in revista "Lancet", utilizarea unor minuscule particule de material genetic pentru a interfera cu mecanismele de replicare a virusului letal Zaire Ebola (ZEBOV) s-a demonstrat eficienta in a proteja un grup de trei macaci de contagierea cu febra hemoragica. Desi sunt necesare studii ulterioare pe model animal pentru definirea toxicitatii si dozarii noului preparat, cercetatorii sunt increzatori ca acaesta tehnica ar putea fi in viitorul apropiat aplicata si la om.

Au existat si alte vaccinuri in trecut care s-au demonstrat in masura sa protejeze maimutele de virus, dar este pentru prima oara cand se demonstreaza aceasta posibilitate dupa ce infectarea a survenit.
Studiul oamenilor de stiinta americani s-a focalizat asupra anumitor molecule de "siARN" care ataca proteina L, esentiala pentru replicarea virusului ZEBOV. Acestia au utilizat o tehnica inovatoare de administrare a "siARN"-ului prin intermediul particulelor de lipide si acizi nucleici.
Sursa: Le Scienze

CITESTE SI: