Prima pagină D:News

A fost descoperit un camp de lupta pierdut din al Doilea Razboi Mondial

Redactia Descopera.ro | 06.09.2010 | ● Vizualizări: 2681
A fost descoperit un camp de lupta pierdut din al Doilea Razboi Mondial     Al Doilea Razboi Mondial, Eora Creek, Papua Noua Guinee, Australia, australieni versus japonezi, istorie, lupta, batalie + zoom
Galerie foto (1)

Un calator australian sustine ca a descoperit, in jungla din Papua Noua Guinee, locul unei importante batalii din cel de-al Doilea Razboi Mondial, un sit presarat cu ramasite ale cadavrelor soldatilor japonezi cazuti acolo cu aproximativ 70 de ani in urma.

Fostul capitan de armata, Brian Freeman, expert in Drumul Kokoda - traseu lung de 96 de kilometri, printre muntii si padurile tropicale ale insulei - a fost condus la locul de batalie Eora Creek, acolo unde a descoperit ramasitele soldatilor. Situl, aflat la aproximativ un kilometru de satul Eora Creek se crede ca ar reprezenta locatia marii batalii purtate de armata australiana impotriva japonezilor in Papua Noua Guinee.

Desi locul era cunoscut de bastinasi, jungla si l-a revendicat in urma bataliei din Eora Creek. Cu toate ca satenii au vanat pe platoul din jurul sitului, ei au evitat campul de bataie, cu o suprafata de 600 de metri patrati, din pricina credintei ca spiritele mortilor ar fi fost inca prezente in zona uitata. Acest lucru nu inseamna decat ca situl a ramas, aparent, neatins din anul 1942. Se spune despre batalia din Eora Creek ca ar fi fost cea mai sangeroasa inclestare din campania Kokoda.

Sursa: News

DESCOPERA lumea in care traiesti!

CITESTE SI: