Prima pagină D:News

A fost descoperit un camp de lupta pierdut din al Doilea Razboi Mondial

06.09.2010 | ● Vizualizări: 2138
A fost descoperit un camp de lupta pierdut din al Doilea Razboi Mondial     Al Doilea Razboi Mondial, Eora Creek, Papua Noua Guinee, Australia, australieni versus japonezi, istorie, lupta, batalie + zoom
Galerie foto (1)

Un calator australian sustine ca a descoperit, in jungla din Papua Noua Guinee, locul unei importante batalii din cel de-al Doilea Razboi Mondial, un sit presarat cu ramasite ale cadavrelor soldatilor japonezi cazuti acolo cu aproximativ 70 de ani in urma.

Fostul capitan de armata, Brian Freeman, expert in Drumul Kokoda- traseu lung de 96 de kilometri, printre muntii si paduriletropicale ale insulei - a fost condus la locul de batalie EoraCreek, acolo unde a descoperit ramasitele soldatilor. Situl, aflatla aproximativ un kilometru de satul Eora Creek se crede ca arreprezenta locatia marii batalii purtate dearmata australiana impotriva japonezilor in Papua NouaGuinee.

Desi locul era cunoscut de bastinasi, jungla si l-a revendicat inurma bataliei din Eora Creek. Cu toate ca satenii au vanat peplatoul din jurul sitului, ei au evitat campul de bataie, cu osuprafata de 600 de metri patrati, din pricina credintei caspiritele mortilor ar fi fostinca prezente in zona uitata. Acest lucru nu inseamna decat casitul a ramas, aparent, neatins din anul 1942. Se spune desprebatalia din Eora Creek ca ar fi fost cea mai sangeroasa inclestaredin campania Kokoda.

Sursa: News

DESCOPERA lumea in care traiesti!CITESTE SI: