Prima pagină D:News

Primii soareci-surferi ai lumii vin din Australia (FOTO/VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 07.01.2010 | ● Vizualizări: 168
Primii soareci-surferi ai lumii vin din Australia (FOTO/VIDEO)     surfing, placi miniaturale de surf, soareci care fac surf, inedit, altfel, Australia, valuri, fotografii, imagini, galerie foto, video, film, videoclip + zoom
Galerie foto (12)

Shane Wilmott, in varsta de 39 de ani, din Australia, manufactureaza replici miniaturale ale placilor de surfing, pentru a-si dresa, cu ajutorul lor, trupa de soareci sa “calareasca” micile valuri din apropierea tarmurilor ceanice.

Rozatoarele "navigheaza" cativa metri buni pe micile lor placi si sunt capabile chiar sa le aplece si sa le roteasca, prin redistribuirea greutatii propriilor corpuri. Wilmott, care face monta de soareci in caminul sau din Coasta de Aur, sustine ca, opus convingerii populare, micile creaturi sunt inotatoare de exceptie, care se descurca foarte bine in mediul acvatic.Pestii nu reprezinta o amenintare, dar, spune Willmott, stapanul trebuie sa tina la distanta pescarusii, care i-ar vana cu bucurie toti soarecii. "Mi-am promis ca fie si daca numai unul singur pateste ceva, ma opresc. Fac acest lucru doar pentru ca simt ca este sigur. Nu sunt doar animalele mele de companie, ci si tovarasi la care tin foarte mult. Si este pentru ei un mod mult mai stimulativ de a trai, decat sa fie toata viata inchisi intr-o cusca ", sustine barbatul.Shane Wilmott si-a invatat primul soarece sa faca surf cu 25 de ani in urma, pe cand era numai un adolescent. Omul s-a ambitionat recent sa reproiecteze placile de surf folosite atunci si, folosindu-si priceperea de acum in acest sens, a reusit sa construiasca cele mai bune placi de surf miniaturale din lume. De atunci, i-a invatat pe masculii Rocket, Peanut, Skidmark si Banzai, in varsta de opt luni fiecare, toate trucurile prin care sa manevreze platformele spre tarm.

Sursa: Telegraph

DESCOPERA lumea in care traiesti!

CITESTE SI: