Prima pagină D:News

Oamenii de Neanderthal au fost niste “grei”

Redactia Descopera.ro | 07.11.2010 | ● Vizualizări: 511
Oamenii de Neanderthal au fost niste “grei”     omul de Neanderthal, preistorie, forta, putere, steroizi, musculatura, animalic, bestial, vanator, pradator, genetic + zoom
Galerie foto (1)

Neanderthalienii nu erau deloc slabi si nici victime. Se pare ca reprezentantii acestei specii umane preistorice aveau trupuri dure precum piatra si brate – mai ales cele drepte – supradezvoltate si extrem de puternice.

Oamenii din Neanderthal vanau la "extrem", declara profesoara Maria Mednikova, din Rusia. Ea sustine ca, in loc sa doboare prada cu arcul cu sageti, acesti oameni foloseau contactul direct cu victima, injunghiind animalele cu sulita si exersandu-si intens musculatura bratelor, mai ales pe cea din bratul drept.

Si femeile neaderthaliene erau puternice, dar cu o forta distribuita in mod egal in cele doua membre superioare. In ambele cazuri, oamenii de Neanderthal ne fac pe noi toti, cei de astazi, sa parem niste "mamaligi". Desigur, ei aveau si ceva sustinere chimica, se pare.

Mednikova sustine ca structura lor osoasa puternica si solida era ajutata de o "constitutie androgenica apreciabila". Spus mai simplu, trupurile oamenilor de Neanderthal erau pline de steroizi naturali. Genele, climatul rece si o dieta bazata aproape in totalitate pe carne contribuiau la corpurile "de fier" ale acestor oameni, cred cercetatorii.

Neanderthalienii se hraneau in special cu mamuti si cerbi, printre alte animale erbivore. Oamenii de stiinta si-au bazat studiul pe analizarea osulul unui membru superior de neaderthalian, datand din urma cu aproximativ 100.000 de ani si gasit pe teritoriul Rusiei de astazi.

Sursa: Discoveryon

DESCOPERA lumea in care traiesti!

CITESTE SI: