Prima pagină D:News

Nazistii au incercat sa transforme nisipul in aur

Redactia Descopera.ro | 07.21.2010 | ● Vizualizări: 1501
Nazistii au incercat sa transforme nisipul in aur     no tags + zoom
Galerie foto (3)

Potrivit unei lucrari istorice recent aparuta, nazistii credeau ca pot transforma pietrele, nisipul si pamantul in aur. Heinrich Himmler, lider al treupelor SS ale lui Hitler, ar fi fost convins de cineva ca pretiosul metal poate fi obtinut astfel, pentru a fi vandut ulterior si a se procura arme in vederea consolidarii Celui de-al Treilea Reich.

Ca atare, nazistii au pus bazele unei unitati militare secrete in lagarul de concentrare Dachau inaintea celui de-al Doilea Razboi Mondial, desemnandu-l responsabil de opeartiuni pe Karl Malchus, alchimist, cel care l-a facut pe Himmler sa creada ca poate transforma nisipul, pietrele si chiar parafina in aur.Dar este posibil ca Malchus sa fi lucrat pentru serviciile de spionaj britanice in 1938, atunci cand l-a pacalit pe Himmler, potrivit lui Halmut Werner, autor al cartii "Alchimistul lui Hitler: Incercarile Secrete de Fabricare a Aurului in Dachau". "Traise in Anglia pana in primele luni ale anului, iar la revenirea in Germania l-a contactat pe Himmler referitor la talentele sale unice, totul fiind, fireste, o uriasa cacealma. Malchus a obtinut ce a vrut, Himmler instalandu-l in Dachau, nu ca prizonier, ci ca tehnician a carui activitate putea fi desfasurata in secret".Toti cei implicati in cercetarile din Dachau erau perchezitionati pentru ca nu cumva sa strecoare aur in unitate, despre care sa pretinda mai tarziu ca a fost obtinut in urma procedeelor alchimice. Dar Malchus si-a ascuns bile de aur in tigari, pe care i le prezenta lui Himmler ca pe rezultatul experimentelor sale.

A durat cateva saptamani inainte ca liderul nazist sa isi dea seama ca totul a fost inscenat. Malchaus a fost retinut ca prizonier in Dachau timp de mai multe luni, iar la eliberare a fost amenintat cu moartea in caz ca va vorbi vreodata cu cineva despre relatia sa cu seful SS. A incercat o cariera alchimica in Germania post-belica, dar a decedat la inceputul anilor '50, fara a cunoaste succesul.

Sursa: Dailymail

Descopera lumea in care traiesti:

CITESTE SI: