Prima pagină D:News

Cascada de Foc din Parcul Yosemite (FOTO/VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 07.25.2010 | ● Vizualizări: 1340
Cascada de Foc din Parcul Yosemite (FOTO/VIDEO)     cascada de foc, fenomen natural unic, California, parc natural, salbaticie, natura, galerie foto, imagini, poze, film, videoclip + zoom
Galerie foto (7)

Cascadele sunt in general spectaculoase, dar Cascada de Foc din Parcul Yosemite este cu siguranta un fenomen natural unic in lume.

Denumita si Coada Calului, cascada este una dintre cele mai frumoase de pe intreg continentul Nord-American, dar e cu adevarat speciala timp de numai doua saptamani pe an. Primele cascade de foc din Yosemite erau facute de oameni. Focuri mari erau aprinse pe Varful Glacier si taciuni aprinsi erau apoi impinsi la vale, de-a lungul peretelui de granit al versantului, pe inserat. Era un spectacol deosebit, repetat cu regularitate inaintea incendiului starnit accidental in acest mod, in anii '60, eveniment in urma caruia obiceiul a fost sistat.Dar acest lucru nu a insemnat ca Yosemite avea sa ramana fara o cascada; dimpotriva, oamenii chiar au descoperit una inca si mai frumoasa. Atunci cand conditiile naturale sunt potrivite, turistii se pot bucura de un spectacol unic, in timpul caruia apa se transforma in flacari. In perioada ultimelor doua saptamani din luna februarie, atunci cand soarele straluceste deasupra Vaii Yosemite iar apa se scurge in josul peretelui montan de granit, are loc fenomenul cascadei luminoase. Din pacate, pentru ca norii si funrtunile sunt comune in perioada lunilor de iarna, iar uneori California are si ani secetosi, Cascada de Foc Coada Calului poate fi admirata rar si, in general, la noroc.

Sursa: Odditycentral

Descopera lumea in care traiesti:

CITESTE SI: