Prima pagină D:News

Furtuna solara creeaza un magnific spectacol de lumini pe cerul Americii

Redactia Descopera.ro | 08.05.2010 | ● Vizualizări: 160
Furtuna solara creeaza un magnific spectacol de lumini pe cerul Americii     astronomie, Soare, CME, furtuna, aurora, + zoom
Galerie foto (1)

Masivele eruptii solare din ultimele zile au determinat aparitia unor jocuri de culori rareori vazute in zona temperata a globului.

In America de Nord, radiatia magnetica intensa produsa de ejectia de masa coronala (CME) - fenomenul recent observat pe suprafata Soarelui - a determinat aparitia unor nuante neobisnuite, printre care o stranie lumina verde, care a colorat cerul deasupra regiunilor centrale ale continentului.

Aceste fenomene, asemanatoare "aurorei boreale", s-ar datora, conform explicatiilor unor oameni de stiinta, interactiunii dintre particulele emise in cursul CME si atomii din atmosfera terestra.

Specialistii au anuntat ca spectacolele de lumini vor aparea, cu mare probabilitate, si in zilele urmatoare si ca Soarele se afla intr-o perioada de activitate intensa; maximul nu a fost inca atins, iar fenomene solare intense vor avea loc si in anii urmatori.

Sursa: FOXNews

DESCOPERA unde se afla taramul nemuritorilor!