Churchill si Eisenhower, vinovati de secretizarea dosarelor OZN

09 08. 2010, 13:00

Atat Winston Churchill, cat si Dwight Eisenhower, au fost atat de interesati de problema obiectelor zburatoare neidentificate incat au cerut serviciilor de spionaj sa trimita rapoarte saptamanale cu privire la evolutia fenomenului. Mai mult, premierul britanic a cerut imperativ ca toate informatiile sa fie catalogate drept strict secrete pentru a preveni o isterie in masa in randul populatiei.

Raportul descoperit in arhivele britanice sustine ca, inca din anul 1957, aparitiile OZN erau atat de comune incat se inregistra cel putin una pe saptamana. Acelasi dosar arata ca problema era atat de grava incat a fost dezbatuta, nu o data, in cadrul consiliului de razboi. Poate cel mai grav incident a fost acela in care un grup de bombardiere britanice a fost urmarit de catre un OZN la intoarcerea din misiune, pana deasupra Marii Britanii, unul dintre principalele motive pentru care s-a si cerut secretizarea acestor fenomene.

Desecretizarea acestor dosare a venit ca un raspuns la cererea presei si a populatiei si a capatat un caracter global, majoritatea guvernelor lumii alegand sa faca publice dosarele cu privire la aparitia OZN-urilor. Conform acelorasi rapoarte, numarul fenomenelor inexplicabile a crescut simtitor odata cu anii 90, numai in Marea Britanie, in anul 1996, inregistrandu-se peste 600 de aparitii OZN, de trei mai multe decat in precedentii cinci ani.

Printre cazurile dezvaluite de Arhiva Nationala Britanica se numara si :

  • Incidentul din anul 1995, in care pilotul unui Boeing 737 a ratat de putin coliziunea cu un OZN in apropiere de aeroportul din Manchester.
  • Asa numitul "Roswell galez", caz din anul 1974, in care serviciile secrete britanice au fost chemate sa investigheze ramasitele unui OZN prabusit in Berwyn Mountains, Tara Galilor.
  • Date despre bazele secrete britanice in care se crede ca au fost analizate urmele presupuselor creaturi extraterestre.
  • Imaginile filmate in anul 1964, in timpul unor teste balistice, in care se presupune ca apare imaginea unui "cosmonaut" extraterestru.
  • Incidentul petrecut deasupra Insulelor Hebride, atunci cand o explozie puternica, petrecuta deasupra Atlanticului, a starnit panica in randul populatiei, explozia nefiind parte a vreunui experiment efectuat de armata britanica.

Sursa: BBC

CITESTE SI: