Prima pagină D:News

Vanatorii de extraterestri “ar trebui sa caute inteligenta artificiala”

08.24.2010 | ● Vizualizări: 439
Vanatorii de extraterestri “ar trebui sa caute inteligenta artificiala”     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Este parerea unui astronom cu experienta, ce crede ca eforturile de cautare a vietii extraterestre ar trebui sa se concentreze, in principal, pe “masinariile inteligente” ale fiintelor avansate din alte lumi.

SETI, sau Programul pentru Cautarea Inteligentei Extraterestre,a receptionat, pana acum, semnale radio venind dinspre planeteasemanatoare Pamantului. Astronomul Seth Shostak sustine caintervalul de timp intre momentul cand extraterestrii ar fidezvoltat tehnologie radio si cel in care ar crea inteligenta artificiala (IA),nu ar dura prea mult.

Prin urmare, acelasi specialist este de parere ca sanseledetectarii unei IA extraterestre sunt mult mai plauzibile decatdepistarea vietii "biologice". Multi dintre cei implicati inprogramul SETI au sugerat adesea ca viata ar fi putut aparea inUnivers dupa legi diferite de cele care stau la baza ei pe Pamant.De aceea, este foarte posibil nu numai ca estraterestrii sa nuarate ca noi, dar nici la nivel biologic sa nu functionezeasemanator cu fiintele pamantene.

Din acest motiv, probabilistic privind lucrurile, daca masini caregandesc au fost create in Univers de civilizatii avansate si auevoluat, avem sanse mai mari sa le depistam acestora semnaleledecat pe cele provenind de la formele de viata "biologice" carele-au inventat.

Sursa: BBC

Descopera lumea in caretraiesti:CITESTE SI: