Insula plutitoare ecologica din 100.000 de sticle de plastic (FOTO)

21 09. 2010, 13:16

Asa cum o spune si numele sau, proiectul este al doilea de acest fel al lui Sowa, care a si-a creat prima insula artificiala in 1998, langa Puerto Aventuras, cu ajutorul a 250.000 de sticle de plastic.

Din nefericire, petecul sau de "uscat" din materiale reciclate a fost distrus in 2005, atunci cand uraganul Emily a traversat regiunea.

Cea mai mare parte a Insulei Spirala a fost spulberata pe plaja, iar autorul ei s-a decis sa construiasca una noua, intr-o zona mai sigura.



Si asa a ajuns sa "prinda viata" Insula Spirala II. Cu ajutorul mai multor voluntari, Rishi Sowa a adunat aproximativ 100.000 de sticle din plastic si a construit complet manual a doua insula artificiala reciclabila, intr-o laguna ce ofera protectie in fata intemperiilor.

Noua insula gazduieste o casa, plaje, doua iazuri si o cascada cu alimentare fotovoltaica, dar creatorul sau sustine ca Insula Spirala II este si va ramane pentru totdeauna un proiect ecologist in formare.



Desi este mai mica decat predecesoarea ei - are un diametru de numai 20 de metri - este de asteptat ca, in timp, insula sa creasca semnificativ in dimensiuni.

Unul dintre cele mai impresionante proiecte independente intreprinse vreodata, Insula Spirala a inspirat multi voluntari sa mearga in Mexic si sa il ajute pe Rishi Sowa cu imbunatatirea creatiei lui.



Desi insula este complet construita din materiale reciclate, in jurul sau planeaza si niste controversa.

Exista cei de parere ca, daca insula va fi distrusa de vreun uragan, din nou, materialele din componenta ei ( in special plstic ) se vor imprastia in apele Atlanticului.

Sursa: Odditycentral

Descopera lumea in care traiesti: