Prima pagină D:News

Snowbird este implinirea visului de secole al iubitorilor aviatiei (FOTO/VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 09.26.2010 | ● Vizualizări: 147
Snowbird este implinirea visului de secole al iubitorilor aviatiei (FOTO/VIDEO)     no tags + zoom
Galerie foto (3)

Este, de secole, visul inginerilor si al inventatorilor excentrici. Inca de la schitele primului ornitopter, realizate in 1485 de Leonardo da Vinci, oamenii au incercat sa circule pe calea aerului asemenea pasarilor, dand din aripi.

Ei bine, in luna august a acestui an, obiectul de zbor intitulat "Snowbird" (Pasarea de zapada) si-a performat primul zbor, doborator de recorduri, in regiunea Great Lakes Gliding Club din Ontario, Canada.Todd Reichert, inginer al Universitatii Institutului de Studii Aerospatiale din Toronto (UTIAS), a inaltat de la sol dispozitivul cu aripi mobile, mentinand atat altitudinea cat si viteza timp de 19,3 secunde si acoperind o distanta de 145 de metri, la o viteza de aproximativ 25,6 km/h.Barbatul a zburat cu Snowbird pedaland pur si simplu si actionand scripetii si franghiile atasate aripilor. Aparatul cantareste doar 42 de kilograme si are o anvergura a aripilor de 32 de metri. Desi aceasta din urma este comparabila cu cea a unui Boeing 737, Snowbird are o masa mai mica decat cea insumata a pernelor de la bordul avionului comercial.

"Snowbird reprezinta materializarea unei vis vechi de secole. De-a lungul istoriei, nenumarati barbati si femei au avut fantezia de a zbura asemenea pasarilor, adica prin propriile lor forte, prin propulsie umana. Si sute, daca nu chiar mii de oameni au incercat sa realizeze acest lucru. Este unul dintre ultimele debuturi din domeniul aviatiei", a declarat, satisfacut, Todd Reichert.

Sursa: Dailymail

Descopera lumea in care traiesti: