Prima pagină D:News

Nu sariti peste micul dejun – riscati sa va imbolnaviti de inima

Redactia Descopera.ro | 10.26.2010 | ● Vizualizări: 358
Nu sariti peste micul dejun – riscati sa va imbolnaviti de inima     sanatate, nutritie, alimentatie, mic dejun, inima, cardiac, colesterol, insulina, diabet, obezitate, grasime + zoom
Galerie foto (1)

Cei care isi fac un obicei din a pleca de acasa, dimineata, nemancati, prezinta un risc mai mare de a suferi de obezitate, de a depune cantitati mari de grasime abdominala si de a avea un nivel mai mare de colesterol in sange – toti acestia fiind factori care favorizeaza aparitia bolilor cardiace.

De asemenea, lipsa "combustibilului" matinal produce cresteri ale nivelului insulinei in sange, fenomen care, cu timpul, poate duce la aparitia diabetului.

Cel mai mare risc este intalnit in randul celor sareau peste micul dejun in copilarie si au pastrat acest obicei si la varsta adulta.

Unul dintre motivele pentru care renuntarea constanta la micul dejun e periculoasa pentru sanatate este, cred specialistii, faptul ca persoanele respective sunt mai inclinate sa compenseze lipsa mesei de dimineata mancand mai tarziu, in cursul zilei, gustari nesanatoase si mai ales dulciuri.

Rezultatele studiului, publicate in American Journal of Clinical Nutrition, arata si ca lipsa constanta a mesei de dimineata modifica felul in care se depoziteaza rezervele de grasime in corp.

De asemenea, ii poate face oameni sa manance la ore neregulate, in afara orarului obisnuit al meselor - care si-a dovedit valabilitatea in timp - si, in general, apare ca un indiciu al unui stil de viata nesanatos si dezordonat.

Rezultatele au fost obtinute de cercetatorii de la Universitatea din Tasmania, Australia, care au urmarit 2.184 voluntari pe o perioada de peste 20 de ani.

Sursa: Mail Online