Polonezii inaugureaza cea mai inalta statuie a lui Iisus Hristos

27 10. 2010, 13:30

Conform presei poloneze, statuia ar fi fost terminata mai devreme daca macaraua cu capacitatea de 400 tone ar fi reusit sa ridice bratele si capul statuii - ceea ce nu s-a intamplat. Din acest motiv, oficialitatile au anuntat ca asteapta sosirea unei macarale cu capacitatea de 700 tone, utilaj care a pornit deja dinspre capitala Varsovia spre Swiebodzin.

Odata terminata, statuia care va avea o inaltime de 35 de metri, va trona pe o movila inalta de 16 metri. Pe locul doi, va cobora astfel statuia de 34,2 metri din Columbia, intitulata Cristo de Concordia din Bolivia, iar locul trei va fi ocupat de celebra statuie a lui Iisus din Rio de Janeiro din Brazilia (30 de metri, fara piedestal).

Primarul oraselului polonez de la granita cu Germania, spera ca gigantica statuie a Mantuitorului va deveni, in scurt timp, o atractie turistica la fel de importanta precum statuia care a devenit cel mai important simbol al orasului Rio de Janeiro

Statuia din Swiebodzin a fost creata de catre Sylvester Zawadzki, nimeni altul decat preotul bisericii din oraselul polonez, si a fost construita exclusiv pe baza sumelor de bani provenite din donatii private si anonime.

Sursa: RiaNovosti