Prima pagină D:News

Ucis de lei... pe cand facea dus

Redactia Descopera.ro | 11.08.2010 | ● Vizualizări: 310
Ucis de lei... pe cand facea dus     leu, lei, atacul leilor, zimbabwe, safari, tragedie + zoom
Galerie foto (1)

Aceasta a fost cumplita soarta a lui Peter Evershed, un afacerist prosper, in varsta de 59 ani, care si-a gasit sfarsitul in urma atacului a 5 lei furiosi. Felinele flamande l-au insfacat si ucis, pe cand acesta canta relaxat sub un dus improvizat intr-o tabara de safari din Zimbabwe.

Tragedia s-a petrecut pe cand bogatul afacerist se afla la o partida de pescuit in apropierea taberei de safari Chitake din nordul statului Zimbabwe.

"Fara sa aiba idee de compania nedorita a leilor care pandeau in apropiere, Evershed facea linistit un dus sub un copac din apropierea taberei, cand felinele l-au inconjurat. A tipat dupa ajutor, iar ceilalti turisti, inclusv sotia sa, Jane, au sosit in graba, incercand sa sperie leii cu lumina lanternelor. Insa leii nu s-au lasat intimidati, continuand sa il sfasie pe batran, pana in momentul in care seful cursei de safari, Steven Pop, a tras cateva focuri in aer, iar carnivorele au parasit in graba scena macelului. Pentru victima a fost, insa, prea tarziu", declara inspectorul Clemense Mabgweazara de la politia locala din Mashonaland.

Expertul in fauna din Zimbabwe, Johnny Rodrigues, invitat de redactia ziarului "Zimbabwe Herald Online", sa comenteze incidentul, este de parere ca braconajul si turismul exagerat au facut, in cele din urma, ca animalele salbatice din aceasta tara sa isi piarda teama instinctuala fata de om. Luna trecuta, un elefant furios a ucis un turist in aceeasi zona, pentru ca un ecologist sa sfarseasca omorat de un bivol salbatic african intr-o rezervatie din aceeasi tara.

Sursa: YahooNews