Prima pagină D:News

Cancerul testicular decimeaza barbatii britanici

Redactia Descopera.ro | 11.14.2010 | ● Vizualizări: 187
Cancerul testicular decimeaza barbatii britanici     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Temuta maladie a devenit, din nefericire, cel mai raspandit tip de cancer in randul populatiei masculine din Marea Britanie. Specialistii incearca sa elucideze motivele care au dus la cresterea ratei acestui tip de cancer, precum si stabilirea principalelor mijloace de protectie si tratament.

Cancerul testicular a devenit cel mai comun tip de cancer in randul barbatilor cu varsta cuprinsa intre 15 si 45 ani. In prezent, un barbat din 450 sufera de aceasta afectiune. Numarul cazurilor din Marea Britanie s-a dublat in ultimii 20 ani, iar circa 2.000 de cazuri noi sunt diagnosticate in fiecare an, 70 dintre acestea dovedindu-se fatale.

Primul semn al bolii consta in aparitia unei umflaturi de dimensiunea unei boabe de fasole, nedureroase la palpare. Pana in prezent, medicina nu a reusit sa gaseasca adevaratele cauze ale cancerului testicular, dar expertii presupun ca barbatii care au testicule necoborate in scrot sau cei ai caror tati sau bunici au suferit de cancer, dezvolta cel mai mare risc de aparitie a temutei afectiuni. Descoperit la timp, cancerul testicular este si cel mai tratabil gen de cancer, cu toate ca in acest caz, tratamentul insemna exclusiv amputarea testiculului bolnav.

Sursa: BBCNews


ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI