Unica platforma petroliera-hotel din lume se afla in Malaezia (FOTO)

04 12. 2010, 00:00

Apele dimprejurul unei statii petroliere sunt, probabil, ultimul loc imaginabil pentru o gama uluitoare de recife de corali si viata marina variata, alcatuita din sute de specii de pesti tropicali colorati, broaste testoase si alte creaturi miraculoase. Insa aceast statie petroliera in particular este de fapt un hotel unde amatorii de scufundari din toata lumea isi rezerva camera, astfel incat sa poata fi apropiati de Insula Sipadan, cunoscuta pentru imprejurimile sale subacvatice de o frumusete incredibila.



Statia petroliera aflata in Marea Celebes este detinuta de Suzette Harris, o femeie de afaceri din Singapore, al carei socru a cumparat monstrul metalic in 1988. Femeia sustine ca in Singapore achizitionara platformelor de petrol invechite este posibila, fiind deopotriva de facila cu achizitionarea unei vechi ambarcatiuni. Dupa cumpararea platformei, barbatul a "remorcat-o" in apele din apropierea insulei Borneo, deschizand un hotel unic pentru scafandri.



Platforma petroliera a fost vopsita in culori vii, pentru a capata un aspect primitor, insa vizitatorii nu trebuiesa se astepte la conditii de cinci stele. Camerele sunt curate si placute, dar mici, loc pentru depozitare este putin, iar aerul miroase puternic de la combustibilul care alimenteaza generatoarele. Nici mancarea nu este chiar cea mai aleasa, insa turistii care aleg sa stea la hotelul "petrolier" nu pun oricum mare pret pe detalii de acest fel. Pentru ei, tot ce conteaza este ca se afla in inima Triunghiului de Corali, o zona cu o bogata diversitate marina.

Sursa: Odditycentral

Descopera lumea in care traiesti: