Prima pagină D:News

Incredibil! A fost capturat un transport de codite de purcei... infestate

Redactia Descopera.ro | 12.19.2010 | ● Vizualizări: 156
Incredibil! A fost capturat un transport de codite de purcei... infestate     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Oficialitatile ruse au confiscat o catitate record de 25 de tone de codite de purcei infestate cu temuta bacterie listeria, care erau cat pe ce sa fie puse la vanzare in Habarovsk, unul dintre cele mai mari orase din Extremul Orient rus.

Aceasta stranie delicatesa culinara, foarte cautata de cetatenii rusi in preajma Anului Nou, a fost trimisa din Germania spre Rusia, autoritatile din cadrul Ministerului Sanatatii din Moscova reusind sa retraga coditele mortale de pe piata, pe ultima suta de metri, inainte sa fie puse la vanzare.

"Intreaga cantitate de cozi de porc era trimisa pe adresa unui cetatean bogat din Habarovsk, care intentiona sa le puna la vanzare in reteaua de magazine a orasului", declara comisarul Vitali Salenko.

Listeria este o bacterie periculoasa care provoaca listerioza, o infectie mortala care duce la meningita si moartea faturilor. Comparativ cu salmonella, care este responsabila de "doar" 1% din cazurile de decese provocate de bacterii periculoase, listeria este responsabila pentru moartea a nu mai putin de 25 % din randul oamenilor infestati.

Sursa: RiaNovosti

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI