Prima pagină D:News

Bancomatele sunt “la fel de murdare ca toaletele publice”

Redactia Descopera.ro | 01.12.2011 | ● Vizualizări: 186
Bancomatele sunt “la fel de murdare ca toatele publice”     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Retragerea de numerar de la un bancomat nu difera cu mult de folosirea unei toalete publice, din punct de vedere al expuneri la microbi si virusuri, au dezvaluit expertii.

Tastarea codului PIN il pune pe utilizatorul unui ATM in legatura cu aproximativ aceasi cantitate - si aceleasi tipuri - de bacterii ca cele contactate in momentul folosirii unei toalete publice, conchide un nou studiu.

Mostre recoltate din ambele locuri s-au dovedit a contine pseudomonade si bacili, si unele si celelalte responsabile de afectiuni comune, cum ar fi diareea. Microbiologul Richard Hastings, implicat in cercetare, s-a declarat surprins de concluzii.

Studiul a fost derulat ca urmare a unei sondari a opiniei publice, comandata de compania BioCote, cu referire la primele zece cele mai murdare locuri. In urma acestei chestionari, a reiesit ca oamenii plaseaza tastaturile bancomatelor spre capatul listei de zece locuri infectate, cu mult in urma toaletelor publice.

Totusi, 42% dintre respondenti au considerat ATM-urile murtare, un sfert au recunoscut ca incearca sa nu le foloseasca pentru a evita atingerea butoanelor, in timp ce 10% au declarat ca sterg cu o batista receptorul si tastele telefoanelor publice inainte de a le folosi.

Sursa: Metro

Descoperă lumea în care trăieşti: