NASA: Iata cum vor arata avioanele anului 2025! (FOTO)

17 01. 2011, 12:40

Trei companii - Lockheed Martin, Northrop Grumman si Boeing - au sugerat modelele in cauza si, la sfarsitul anului trecut, toate trei au obtinut un contract de cercetare cu NASA, prin care isi vor dezvolta conceptele in 2011. Acest lucru nu inseamna decat ca ideile lor futuriste au un real potential de concretizare.



Propunerile companiilor aeriene au venit ca urmare a declaratiilor NASA conform carora agentia urmareste sa dezvolte o linie de "super avioane" comerciale mai rapide, mai mari, mai silentioase, mai economice si mai ecologice decat cele care se inalta astazi pe cer.



Astfel, criteriile stabilite de NASA presupuneau ca fiecare model sa zboare cu o viteza de pana la 85% din cea a sunetului, sa prezinte o autonomie de aproximativ 11.000 de kilometri si sa aiba o capacitate de transport - pasageri sau marfa - de 23.000 pana la 45.000 de kilograme. Acum, fiecare dintre cele trei companii isi va petrece anul 2011 explorand, testand si simuland situatii ale intrebuintarii modelelor propuse, in speranta ca NASA le va alege pentru dezvoltarea propriu-zisa.

Iata alte cateva alte concepte aeronautice futuriste ale specialistilor de la NASA:

Sursa: Dailymail

Descopera lumea in care traiesti: