Prima pagină D:News

Cea mai performanta inima artificiala realimenteaza sperantele cardiacilor (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 01.18.2011 | ● Vizualizări: 764
Cea mai performanta inima artificiala realimenteaza sperantele cardiacilor     no tags + zoom
Galerie foto (3)

Cantarind 900 de grame, un nou model de inima sintetica despre care se spune ca ar imita perfect miocardul uman, rezultat al proiectului medical francez Carmat, este pe cale sa fie implantat in trupurile a 22 de pacienti voluntari adulti din Franta.

Organizatia HEALTH testeaza astfel muschiul cardiac sintetic inaintea introducerii sale in sistemul sanitar din India, acolo unde, in incercarea de a reduce costurile si riscurile pe care le implica operatiile pe cord deschis, chirurgii presteaza transplanturile fara anestezierea generala a pacientilor.Inlocuitori ai inimii omenesti exista deja de cativa ani, dar pana acum aceste surogate nu au reusit niciodata o ajustare optima a ritmului de pompare a sangelui conform nevoilor pacientilor - ca de exemplu sa functioneze mai lent atunci cand persoana este relaxata si mai alert atunci cand aceasta depune un oarecare efort.Acum insa, profesorul Alain Carpentier si o echipa sa de cercetatori au dezvoltat o inima artificiala care ar indeplini intocmai aceasta sarcina de adaptare. Conform creatorilor sai, motorul sintetic pentru oameni va avea o durata de viata de noua ani si o autonomie de pana la sase ore pentru o incarcare.

Inima va fi alimentata de doua mici baterii pe care pacientul le va purta atasate unei haine si care se vor conecta la dispozitiv undeva in spatele uneia dintre urechi. Se estimeaza ca pretul dispozitivului va oscila undeva intre 176.000 si 226.000 de dolari. Totusi, luand in considerare cheltuielile globale, inclusiv spitalul si costurile chirurgicale, probabil ca in final o inima noua artificiala se va ridica la sume de peste 315.000 de dolari, cam cat un transplant obisnuit.

Sursa: France24

Descopera lumea in care traiesti: