Prima pagină D:News

Alergie la propria sperma – o afectiune a barbatilor moderni

01.19.2011 | ● Vizualizări: 1595
Alergie la propria sperma – o afectiune a barbatilor moderni     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un fenomen misterios, recent adus in discutie, face ca unii barbatii sa experimenteze o stare de boala, intrucatva asemanatoare gripei, la foarte scrut timp dupa ce au orgasm. Acum, cercetatorii olandezi sustin ca acesti indivizi ar putea fi alergici la propria sperma.

Afectiunea este cunoscuta medical sub denumirea de "sindrom derau postorgasmic", sau POIS. Desi se afla pe radarele expertilor de aproape zece ani,dereglarea nu este foarte cunoscuta in randul pacientilor si almedicilor.

Multi barbati care sufera de stari neplacute in urma ejaculariiezita sa se supuna unui control medical, probabil din cauza unuisentiment de jena. Marcel Waldinger, profesor de psihofarmacologiesexuala la Universitatea Urecht, din Olanda, si echipa sa auanalizat 45 de olandezi diagnosticati cu POIS.

Treizeci si trei dintre acesti barbati au acceptat un testalergologic cutanat standard, realizat prin expunerea la oforma diluata din propria sperma. Dintre acestia, 29, sau 88%, auprezentat o reactie epidermica pozitiva indicand un raspunsautoimun, adica reactie alergica.

Waldinger a identificat si un tratament pentru POIS, cunoscut cahiposenzibilizare. Conform paginii web Boli-Medicina.com, acest termendesemneaza "injectarea subcutanata, a unui antigen, in dozeprogresiv crescande. Se produc astfel anticorpi circulanti(anticorpi blocanti) care neutralizeaza antigenul ce patrundeulterior in organism, evitand astfel contactul cu anticorpul fixatpe celule".

Altfel spus, barbatii au fost injectati cu propria sperma - lainceput foarte diluata, apoi, eventual, mai concentrata - iar dupadoi-trei ani simptomele afectiunii lor au fost simtitoratenuate.

Pois se manifesta prin stare febrila, nas umed, surmenaj si osenzatie de incandescenta la nivelul ochilor. Simptomele apar imediat dupa climax si potdura chiar si pana la o saptamana.

Sursa: Huffingtonpost

Descopera lumea in caretraiesti: