Prima pagină D:News

Purtaţi ochelari în SUA? Poate scăpaţi de închisoare

Redactia Descopera.ro | 02.22.2011 | ● Vizualizări: 424
Purtaţi ochelari în SUA? Poate scăpaţi de închisoare     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Conform unor cercetări, se pare că judecătorii americani tind să ofere mai multă clemenţă inculpaţilor care poartă ochelari. Situatia este cunoscută de mai mulţi ani de către unii avocaţi, care insistă pe lângă clienţii lor ca aceştia să poarte ochelari în sala de judecată.

Cotidianul Daily News îl citează, astfel, pe avocatul Harvey Slovis, care susţine. pe baza experienţei sale în domeniu, că acuzaţii care poartă ochelari de vedere au o înfăţişare cumva liniştită şi nu par capabili să înfăptuiască acte de violenţă.

Un procuror american a declarat, sub protecţia anonimatului, că ochelarii sunt chiar "apărarea fără cuvinte a pămpălăului".

Un alt studiu, efectuat în anul 2008, a descoperit că purtatul ochelarilor de vedere face ca acuzaţii să pară mai inteligenţi, fapt care sporeşte şansele ca juraţii sa-i considere nevinovaţi. În studiul respectiv, s-a descoperit un efect interactiv cel puţin interesant. Infractorii de culoare au fost percepuţi mai atractivi şi mai prietenoşi când purtau ochelari, pe când cei de rasă albă nu au fost categorisiţi în mod similar.

Pe de altă parte, atât infractorii albi, cît şi cei de culoare au fost percepuţi mai puţin înfricoşători sau ameninţători dacă purtau ochelari, dar efectul a fost mai evident în cazul acuzaţilor de culoare.


Sursa: ABA Journal

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI