Prima pagină D:News

Vezi cum arată o explozie solară de dimensiuni gigant! (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 03.10.2011 | ● Vizualizări: 698
Vezi cum arată o explozie solară de dimensiuni gigant! (VIDEO)     nasa, sdo, solar dynamics observatory, eruptie solara, soare, terra + zoom
Galerie foto (1)

Misiunea NASA de observare a Soarelui, SDO (Solar Dynamics Observatory), a surprins câteva cadre excepţionale cu o erupţie solară gigant.

Pentru a realiza cât de mare este această erupţie solară, cei de la NASA au suprapus Terra în imaginea de mai sus. Astfel, se poate observa că planeta noastră este de zeci de ori mai mică decât suprafaţa afectată de evenimentul solar.

Pentru că naveta spaţială filmează în super-HD, specialiştii NASA au putut face zoom pe zona erupţiei, permiţând observarea în detaliu a evenimentului.Spre norocul nostru, această erupţie nu era îndreptată spre Pământ. Dacă am fi avut acest ghinion, câmpul magnetic al materialului lansat de soare ar fi putut provoca o furtună geomagnetică ce ar fi condus la apariţia aurorelor pe cerul din apropiere de poli. Dincolo de spectacolul vizual, această furtună ar fi provocat şi disrupţii grave ale reţelelor de comunicare şi electrice.

Sursa: NASA