Prima pagină D:News

Primul produs de îmbrăcăminte creat de o imprimantă 3D: un costum de baie (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 06.09.2011 | ● Vizualizări: 447
N12 este primul produs de îmbrăcăminte creat de o imprimantă 3D (VIDEO)     imprimanta 3d, tehnologie, imbracaminte, bikini, costum de baie + zoom
Galerie foto (3)

A apărut primul produs de îmbrăcăminte din lume realizat în întregime cu ajutorul unei imprimante 3D. Toate componentele costumului de baie N12 sunt create direct prin imprimarea 3D, fixarea împreună a elementelor fiind posibilă fără a fi nevoie să fie cusute. Acest gen de articole de îmbrăcăminte ar putea fi din ce în ce mai folosite în viitorul apropiat.

Denumirea de N12 vine de la materialul utilizat pentru crearea articolelor de îmbrăcăminte: nailon 12. Acest material solid este realizat de procesul de printare 3D SLS. Deoarece aveau nevoie de un material care să reziste la mişcările persoanele care poartă articolele de îmbrăcăminte N12, creatorii au solicitat un material alb, puternic şi flexibil. Cu o grosime minimă de 0.7 mm, din acest material se pot efectua arcuiri şi cusături rezistente. Pentru un costum de baie, nailonul este foarte funcţional deoarece este un material rezistent la apă şi este foarte confortabil de purtat atunci când este ud.

Modelul costumului de baie reflectă complexitatea imprimării 3D, precum şi provocarea din punct de vedere tehnic de a crea suprafeţe flexibile din nailon. Mii de plăci circulare sunt conectate între ele cu ajutorul unor fire subţiri de nailon, astfel creând un material complet. Fiecare bucăţică circulară de material are un cod personalizat, astfel că fiecare suprafaţă are o curbură specială.

N12 este un model de îmbrăcăminte prêt-à-porter, uşor de purtat şi poate fi cumpărat imediat pentru un preţ accesibil.

Sursa: Continuum Fashion