Prima pagină D:News

Pancreasul artificial va schimba viaţa diabeticilor, eliminând nevoia de injecţii cu insulină

06.29.2011 | ● Vizualizări: 998
Pancreasul artificial va schimba viaţa diabeticilor, eliminând nevoia de injecţii cu insulină     pancreas, artificial, insulina, diabet, inovatie, medicina + zoom
Galerie foto (1)

Endocrinologii de la Clinica Mayo au dezvoltat un pancreas artificial capabil să secrete insulină în mod automat, cu o precizie individualizată, constituind o realizare fără precedent.

Sistemul aflat în curs de dezvoltare, cunoscut sub numele de"Closed Loop System", are inclus un monitor care calculează nivelulde zahăr din sânge, o pompă de insulină automată, un set demonitoare de activitate care se ataşează pe corp şi o unitatecentrală de procesare.

Într-o cercetare asociată, s-a descoperit că diabeticii care auavut o activitate fizică scăzută după ce au terminat de mâncat,aveau un nivel de zahăr în sânge apropiat de cel al persoanelor cuun pancreas pe deplin funcţional. Cei care au rămas sedentari dupămasă, aveau un nivel al glucozei ridicat. De asemenea s-adescoperit că nivelul glucozei din sânge scade mai rapid dimineaţaşi nu în jurul orei cinei, în cazul adulţilor sănătoşi, sugerând unmodel diurn al acţiunii insulinei naturale.

Cercetătorii plănuiesc să includă unele dintre aceste constatăripentru proiectarea pancreasului artificial. Acesta va monitorizanivelul de glucoză din organism şi va reacţiona adecvat, imitândfuncţionarea unui pancreas normal.Testele clinice ale pancreasului artificial vor începeîn luna noiembrie cu o serie de voluntari spitalizaţi. Astfel, în scurt timp, pacienţii ce suferă de diabet vor puteaelimina injecţiile zilnice din viaţa lor.

Sursa: KurzweilAI