Prima pagină D:News

Un scanner revoluţionar va putea detecta un terorist aflat într-o mulţime

Redactia Descopera.ro | 07.09.2011 | ● Vizualizări: 78
Un scanner revoluţionar va putea detecta un terorist aflat într-o mulţime     scanner, siguranta, terorism, explozibili, bomba, detector + zoom
Galerie foto (1)

Un senzor care poate scana mulţimi de oameni ar putea identifica persoanele cu intenţii criminale care deţin explozibili.

Gadgetul revoluţionar, similar cu scannerele din aeroporturi, va analiza materialele care emit unde electromagnetice cu frecvenţe de ordinul terahertzilor, specifice doar anumitor substanţe.

Oamenii de ştiinţă britanici au început să testeze produsul încă de acum un an, în situaţii simulate, în mulţimi de oameni unde un om aflat într-un grup din 75 de persoane avea dispozitive explozive improvizate.

În acest mod, teroriştii nu vor avea cum să afle dacă au fost scanaţi şi identificaţi de la distanţă.

Dispozitivul va putea fi utilizat în aglomerările urbane, locuri precum staţiile de metrou, magazine mari sau evenimente sportive, posibile ţinte ale Al Qaeda.

Specialiştii spun că produsul va fi atât de sofisticat, încât va putea să diferenţieze explozibilii plastici de plastilină, o substanţă asemănătoare, dar inofensivă. De aceea este posibil ca oficialităţile să folosească sistemul cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Londra.

"Prioritatea nostră este protejarea publicului. De aceea testăm regulat noile tehnologii pentru a face faţă ameninţărilor," au spus autorităţile.

Sursa: Fox News