Prima pagină D:News

Vrei să mănânci mai puţin? Foloseşte o furculiţă mai mare!

Redactia Descopera.ro | 07.16.2011 | ● Vizualizări: 180
Vrei să mănânci mai puţin? Foloseşte o furculiţă mai mare!     furculita, mancare, studiu, consum + zoom
Galerie foto (1)

Mărimea furculiţei determină cantitatea de hrană ce este mâncată la o masă, arată un nou studiu.

Cercetătorii susţin că o modalitate eficientă de a controla cantitatea de mâncare ingerată la o masă, fără a rămâne înfometat la sfârşitul acesteia, este aceea de a alege o furculiţă mare.

Aceştia au efectuat un studiul asupra efectelor create de dimensiunile ale furculiţei într-un lanţ de restaurante italiene foarte cunoscute în sud-vestul Statelor Unite. Clienţii au fost separaţi la mese care au avut furculiţe de diferite dimensiuni. Furculiţele mari au fost create astfel încât să transporte cu 20% mai multă mâncare decât furculiţele standard, iar cele mici să transporte cu 20% mai puţină mâncare.

De fiecare dată când un ospătar lua comanda unui client, cântărea farfuria plină cu mâncare înainte de a o servi. La sfârşitul mesei, farfuriile au fost cântărite din nou. Rezultatul: oamenii care au folosit furculiţele mari au mâncat mai puţin decât cei care au utilizat furculiţele mici.

Teoria dimensiunii furculiţelor funcţionează doar în restaurante. Atunci când cercetătorii au condus acelaşi studiu în laborator, ei au descoperit că persoanele care au mâncat cu furculiţa mică au ingerat mai puţină mâncare. Autorii cred că participanţii la studiul de laborator nu au avut aceleaşi obiective de satisfacere a foamei ca şi clienţii restaurantului.

Este puţin probabil ca acest studiu să impulsioneze restaurantele pentru a înlocui toate furculiţele lor cu versiuni mai mari, deoarece nu există niciun stimulent pentru ca acestea să vrea ca toţi consumatorii să mănânce mai puţin. Este datoria clienţilor să ceară furculiţe mai mari, dacă îşi doresc să mănânce mai puţin.

Sursa: Eurekalert

Tag-uri: furculita | mancare | studiu | consum

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI