Prima pagină D:News

Transmisia wireless a datelor va putea fi făcută cu ajutorul LED-urilor

Redactia Descopera.ro | 08.07.2011 | ● Vizualizări: 212
Transmisia wireless a datelor va putea fi făcută cu ajutorul LED-urilor     tehnologie, wireless, LED, internet + zoom
Galerie foto (1)

Cercetătorii de la Institutul de Telecomunicaţii Heinrich Hertz, din Berlin, au dezvoltat o nouă tehnologie de transmisie a datelor video la o viteză avansată. Utilizând o WLAN, specialiştii au putut să transfere date cu o viteză de 100 de megabiţi pe secundă pe o suprafaţă mai mare de zece metri pătraţi, fără a înregistra pierderi şi doar prin modularea emisiei luminoase a unor LED-uri albe plasate pe tavan.

Echipa de cercetători a reuşit să transferă patru fişiere video HD către patru laptop+uri în acelaşi timp. O fotodiodă simplă sau orice alt dispozitiv asemănător, montat pe laptop, poate deveni receptor. Singurul dezavantaj este că, atunci când un obiect se interpune între lumina şi fotodiodă, transferul este afectat.


Noua tehnologie de transmisie este potrivită pentru spitale, când transmisia radio nu poate fi folosită pentru a oferi anumite date urgente. Conceptul ar putea fi, cel mai probabil, utilizat pentru controlul wireless al roboţilor chirurgicali sau pentru transmiterea imaginilor cu radiografice.

De asemenea, pasagerii din avioane ar putea urmări propriile programe de diverstisment, fără a mai fi nevoie de echiparea cu cabluri, ceea ce va însemna o reducere a costurilor şi a greutăţii.Sursa: kurzweilai.net

Tag-uri: tehnologie | wireless | LED | internet

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI