Home » D:News » Un nou medicament împotriva HIV, o nouă abordare

Un nou medicament împotriva HIV, o nouă abordare

Un nou medicament împotriva HIV, o nouă abordare
Publicat: 22.08.2011
În loc să blocheze replicarea HIV, aşa cum fac actualele medicamente antiretrovirale, noul medicament produce mutaţii în structura virusului.

Descoperirea unui medicament care să vindece infecţia cu HIV este o afacere de mari proporţii. În prezent, piaţa medicamentelor care tratează infecţia cu HIV a ajuns, în SUA, la 14 miliarde de dolari, ceea ce însemnă 600.000 de dolari pentru tratamentul unui singur pacient. Aceste medicamente au rolul de a suprima şi de a împiedica înmulţirea virusului, dar au şi o mulţime de dezavantaje, printre care costurile, efectele secundare şi faptul că substanţele rămân în corpul pacientului toată viaţa. Koronis Pharmaceuticals, o companie biotehnologică, a găsit o posibilă soluţie mulţumită lui KP-1461, un nou medicament care produce mutaţii în celulele afectate de HIV. În cazul în care acesta va funcţiona, pacienţii se vor vindeca complet de SIDA.

Noul KP-1461 foloseşte un mecanism numit Viral Decay Acceleration T, inserându-se în genomul viral şi accelerând ritmul apariţiei mutaţiilor până când virusul intră în colaps. „Dacă ne gândim la HIV-ul ca la o casă cu pereţii din scânduri groase, iar „coloana vertebrală” genetică a virusului este fundaţia, noul medicament va înlocui scândurile cu nişte scobitori, iar până la urmă locuinţa se va prăbuşi „, a declarat dr. Mark G. Fromhold, vicepreşedintele Koronis.

Până acum, cei de la Koronis au testat noul medicament în laborator, cu rezultate bune. În cazul în care şi testarea pe pacienţi va avea rezultate promiţătoare, am putea vedea un medicament cu adevărat funcţional. Partea mai puţin bună este aceea că pacienţii vor fi nevoiţi să ia medicamentul pentru o perioadă lungă de timp. În stadiul doi al testelor, Koronis va utiliza o combinaţie de terapii şi va măsura perioada exactă de timp până la vindecarea completă a pacienţilor. Compania urmează să colecteze de la partenerii de afaceri 15 milioane USD pentru continuarea studiilor.

De aici înainte, cei de la Koronis vor întâlni o mulţime de probleme, întrucât celelalte companii care lucrează la crearea medicamentelor împotriva HIV-ului sunt mulţumite de situaţia actuală a pieţei. Don Elmer, director executiv al Koronis, a declarat că, în cazul în care noul KP-1461 ajunge pe piaţă, acesta are potenţialul de a zgudui întreaga industrie a medicamentelor antiretrovirale.

Sursa: Fast Company

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase