Home » D:News » Un elan beat s-a blocat într-un pom fructifer

Un elan beat s-a blocat într-un pom fructifer

Un elan beat s-a blocat într-un pom fructifer
Publicat: 11.09.2011
Un cetăţean din orăşelul Saro, situat în apropiere de Goteborg, Suedia, a avut parte de surpriza vieţii sale în dimineaţa în care a fost trezit de nişte sunete neobişnuite. Ieşind din casă, a avut surpriza să descopere un elan captiv într-un măr din livada sa.

Animalul, o femelă de elan, se afla într-o stare avansată de ebrietate, când s-a decis să mai mănânce nişte mere din livada cetăţeanului. Lipsa de coordonare a mişcărilor, alături de echilibrul precar, au făcut ca elanul să cadă şi să se încurce în crengile joase ale mărului, nemaifiind capabil să se elibereze singur.

Per Johansson a sunat imediat la Protecţia Animalelor, iar oraganizaţia a trimis de urgenţă un echipaj, care a reuşit să elibereze animalul, retezând cu fierăstrăul crengile în care acesta se încurcase cu gâtul şi picioarele.

Femela de elan şi-a petrecut noaptea următoare odihnindu-se în livada de meri, iar a doua zi de dimineaţă, a plecat pe picioarele ei spre pădurea din care venise. Conform martorilor oculari, care au observat-o ulterior în pădure, femela de elan părea să sufere de o uşoară stare de mahmureală.

Întâlnirile cu elani beţi nu sunt deloc rare pe perioada toamnei în Suedia, deoarece aceste cervide uriaşe obişnuiesc să se hrănească cu cantităţi mari de mere, îmbătându-se, din cauza fermentării merelor, proces care duce la acumularea de alcool în stomacurile erbivorelor.

Sursa: BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase