Home » D:News » Carenţa de vitamina B12 provoacă probleme cognitive şi de memorie

Carenţa de vitamina B12 provoacă probleme cognitive şi de memorie

Carenţa de vitamina B12 provoacă probleme cognitive şi de memorie
Publicat: 28.09.2011
Un nou studiu publicat în jurnalul Neurology arată că o carenţă de vitamina B12 conduce la probleme de gândire şi de memorie. De asemenea, persoanele care prezintă un nivel scăzut al vitaminei B12 suferă o reducere în dimensiuni a creierului.

Cercetătorii nu au putut demonstra o legătură cauzală directă între nivelul scăzut de vitamina B12 şi problemele cognitive, însă au descoperit o puternică legătură între markerii ce indicau deficienţe de vitamina B12 şi anomaliile cognitive.

Oamenilor de ştiinţă consideră că un nivel adecvat de vitamina B12 este necesar pentru menţinerea în bună formă a tecii de mielină ce înveleşte terminaţiile nervoase. Atunci când aceasta este afectată, în urma carenţei de vitamina B12, fluxul normal al impulsurile electrice transmise de celulele nervoase este întrerupt.

Vitamina B12 se găseşte în carne, fructe de mare şi în produsele lactate. Persoanele în vârstă au adesea nevoie de suplimente cu vitamina B12, deoarece corpul lor absoarbe mai greu această vitamină.

Acesta nu este primul studiu ce arată efectul pozitiv al vitaminei B12 asupra creierului: o cercetare efectuată în 2010 a indicat faptul că persoanele care tind să consume mâncăruri bogate în vitamina B12 prezintă un risc mai mic de a suferi de boala Alzheimer în comparaţie cu cei care se hrănesc mai rar cu aceste alimente.

Sursa: CNN

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase