Home » D:News » Japonia nu renunţă la vânătoarea de balene

Japonia nu renunţă la vânătoarea de balene

Japonia nu renunţă la vânătoarea de balene
Publicat: 05.10.2011
Autorităţile japoneze au anunţat că vor vâna şi în această iarnă balene în Oceanul Antarctic, urmând să trimită un vas suplimentar ca escortă, acesta având rolul să protejeze navele de vânătoare de intervenţiile grupărilor ecologiste.

„Agenţia Pescuitului va lua măsuri suplimentare pentru a întări protecţia conferită navelor de cercetare”, a declarat Ministrul Pescuitului, Michihiko Kano într-o conferinţă de presă ce a avut loc ieri.

Iarna trecută, Japonia a redus cu două luni perioada de vânătoare (planificată iniţial pentru lunile decembrie – aprilie), după ce activiştii ecologişti au hărţuit navele de vânătoare japoneze.

Organizaţia ecologistă Sea Shepherd a anunţat că prin acţiunile sale viaţa a 800 de balene a fost salvată. Vânătorii japonezi au omorât 173 de balene sezonul trecut, conform International Whaling Commision.

Ecologiştii au anunţat că vor interveni şi în acest an, susţinând că expediţiile de „cercetare” ale japonezilor sunt doar un pretext, carnea balenelor ajungând în magazine şi în restaurante.

Guvernul Australiei a condamnat decizia Japoniei, considerând-o ilegală. De aceea, oficialii australieni au anunţat că se vor adresa Curţii Internaţionale de Justiţie pentru a opri definitiv vânătoarea de balene în Oceanul Antarctic.

Sursa: CNN

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase