Home » D:News » Capacităţile cognitive scad mai repede decât am fi crezut

Capacităţile cognitive scad mai repede decât am fi crezut

Capacităţile cognitive scad mai repede decât am fi crezut
Publicat: 08.01.2012
Capacităţile cognitive intră în declin mai devreme decât se credea iniţial. Ţinând cont de nivelul speranţei de viaţă, care este în continuă creştere, cercetătorii speră să găsească o cale prin care să stopeze deteriorarea cognitivă.

Capacităţile cognitive încep să scadă după vârsta de 45 de ani, nu după 60, cum se credea iniţial, susţine un studiu publicat în British Medical Journal.

Cercetarea a fost realizată de specialiştii de la Centre for Research in Epidemiology and Population Health din Franţa, în colaborare cu cei de la University College din Londra şi a inclus 5.198 de bărbaţi şi 2.192 de femei care, începând din 1997, au fost monitorizaţi timp de 10 ani.

Voluntarii erau funcţionari publici din Londra cu vârste cuprinse între 54 şi 70 de ani. De-a lungul studiului ei au fost testaţi de trei ori pentru a li se verifica memoria, vocabularul şi abilităţile de înţelegere vizuală şi orală.

Astfel s-a constat că declinul capacităţii de înţelegere începe mai devreme decât se credea iniţial, cifrele indicând o scădere a capacităţilor cognitive de 3,6 procente la bărbaţii cu vârste cuprinse între 45 şi 49 de ani şi de 9,6% la cei cu vârste între 65 şi 70. Pentru femei scăderea a fost de 3,6 procente, respectiv 7,4.

Scăderea capacităţilor cognitive este un lucru des întâlnit la persoanele de vârstă mijlocie (între 45 şi 49 de ani). Acum, că au reuşit să demonstreze acest lucru, specialiştii speră să poată crea alte studii prin care să oprească deteriorarea cognitivă. Găsirea unei metode de stopare a deteriorării cognitive este deosebit de importantă în condiţiile în care nivelul speranţei de viaţă contină să crească.

Sursa: AFP

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase