Prima pagină D:News

Cercetătorii ruşi anunţă descoperirea „bacilului nemuririi”!

Redactia Descopera.ro | 02.03.2012 | ● Vizualizări: 506
Cercetătorii ruşi anunţă descoperirea „bacilului nemuririi”!     bacil, rusia, cercetători, descoperire, siberia, bacterie + zoom
Galerie foto (1)

Ziarul Pravda anunţă o descoperire extraordinară pe care cercetătorii ruşi au făcut-o în permafrostul muntos din Mamontovaya, Iacuţia (Siberia): o bacterie necunoscută ştiinţei, ce a produs efecte extraordinare în testele de laborator. Din acest motiv, jurnaliştii ruşi au supranumit această bacterie „bacilul nemuririi”.

În primele experimente efectuate de oamenii de ştiinţă ruşi, şoarecii care au fost injectaţi cu o soluţie ce conţinea acest bacil au trăit mult mai mult şi s-au dovedit a fi mai sănătoşi.

Bacilul descoperit în Republica Iacuţia are o vârstă de 3 milioane de ani şi pare să conţină mecanisme speciale ce îi permit să supravieţuiască în cele mai dificile condiţii.

Cercetătorul-şef al Institutului de Biochimie din cadrul Academiei de Ştiinţe a Rusiei, Nadejda Mironova, afirmă că bacilul are proprietăţi care îi facilitează supravieţuirea prin crearea de sisteme de apărare imunitară specifice.

Această concluzie vine în urma studiilor de laborator efectuate pe şoareci, în care specimenele injectate cu Bacilul F au prezentat o îmbunătăţire a indicatorilor calităţii vieţii şi a longevităţii.

De asemenea, oamenii de ştiinţă ruşi au descoperit că şoareci injectaţi cu acest bacil prezentau niveluri sporite a doi mediatori importanţi, glutamatul şi taurina, care joacă un rol în reglarea sistemului imunitar şi în extinderea speranţei de viaţă a celulelor. Cercetătorii estimează, de asemenea, că metabolismul şoarecilor pe care a fost efectuat testul a fost accelerat cu aproximativ 20-30%.

Sursa: Pravda