Prima pagină D:News

Discovery Channel va difuza inregistrari video din arhivele NASA

Redactia Descopera.ro | 09.10.2007 | ● Vizualizări: 86

Postul de televiziune Discovery Channel a intrat intr-o noua era a stiintei, dupa ce a incheiat un acord cu NASA care ii permite sa difuzeze inregistrari video din arhiva agentiei spatiale americane, informeaza variety.com.

La premiera celei dintai productii a companiei Discovery Films, "In the Shadow of the Moon", postul Discovery Channel/ Science Channel si NASA au anuntat ca au incheiat un parteneriat care permite abonatilor la televiziunea prin cablu sa aiba acces la o mare parte din inregistrarile video din arhivele agentiei spatiale.

NASA a indicat ca Discovery va revizui materialele de arhiva, in diferite formate, care sunt depozitate in frigidere, la Centrul Spatial Johnson, Houston.

In timpul procesului de evaluare, Discovery va converti materialele in format HD digital, usurand astfel accesul la bogata arhiva a agentiei spatiale americane.

Parteneriatul incheiat intre NASA si Discovery nu este unul in regim de exclusivitate. Legea spatiului, aprobata in 1958, care a dus la crearea NASA, specifica faptul ca agentia spatiala americana este deschisa unor propuneri concurente similare. Legea permite agentiei sa incheie acorduri cu o mare varietate de companii, daca parteneriatele sunt utile pentru misiunile si obiectivele NASA.

Editorul-sef al Oficiului pentru afaceri publice din cadrul NASA, Mike Cabbage, a indicat ca parteneriatul "inseamna mai mult decat convertirea in format digital a inregistrarilor de arhiva. Include documentare si alte proiecte media".

Presedintele Discovery Channel/ Science Channel, Jane Root, a declarat ca in 2008 vor fi lansate documentare si emisiuni speciale cu momente semnificative din cei 50 de ani de existenta a NASA. (MEDIAFAX)