Home » D:News » Vrei o copie după o statuie celebră? Fă-ţi-o singur!

Vrei o copie după o statuie celebră? Fă-ţi-o singur!

Vrei o copie după o statuie celebră? Fă-ţi-o singur!
Publicat: 20.06.2012
Imprimantele 3D sunt capabile de realizări tot mai uimitoare: cele mai performante dintre ele pot tipări oricând o copie după o sculptură, cu condiţia să aibă la dispoziţie detaliile designului tridmensional al operei de artă. 34 astfel de proiecte sunt acum disponibile.

Sculpturile fac parte din colecţia Muzeului Metropolitan de Artă din New York: sunt statui antice greceşti, chinezeşti sau indiene, dar şi elegante lucrări în stil clasic ale unor sculptori europeni din secolele XVIII – XIX, precum şi obiecte sculptate, cu funcţie ceremonială, ale unor civilizaţii exotice.

Un grup de artişti din comunitatea MakerBot, pasionaţi de ideea „democratizării” uzului imprimantelor 3D, a studiat cele 34 de lucrări propuse şi a realizat proiectele tridimensionale, care pot fi descărcate de pe site-ul Thingiverse.

Condiţia realizării este, desigur, să existe o imprimantă performantă, capabilă să printeze în detaliu copii ale respectivelor capodopere, cum este The Replicator al firmei MakerBot, una dintre cele mai cunoscute companii producătoare de imprimante 3D.

Sursa: Discovery News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase