Home » D:News » Specialiştii recomandă o metodă inedită pentru vindecarea depresiei

Specialiştii recomandă o metodă inedită pentru vindecarea depresiei

Publicat: 01.08.2012
Specialiştii recomandă o metodă inedită pentru vindecarea depresiei
Oamenii de ştiinţă au creat un fel de cort cald cu ajutorul căruia ar putea trata pacienţii care suferă de depresie.

Pacientul trebuie să stea întins în cort, în timp ce capul îi rămâne în afara acestuia. În acest mod, temperatura corpului creşte şi determină eliberarea unei substanţe chimice din creier, despre care oamenii de ştiinţă spun că joacă un rol esenţial în influenţarea stărilor de spirit.

Până acum, o serie de studii de mică amploare au demonstrat că efectele de îmbunătăţire a stării de spirit pot dura până la câteva săptămâni după încheierea tratamentului. În prezent, oamenii de ştiinţă lucrează la un nou studiu, de proporţii mai mari.

Noul tratament, cunoscut drept hipertermie sau încălzirea întregului corp, a fost dezvoltat după ce o serie de rapoarte au sugerat că pacienţii deprimaţi se simt mai bine după ce merg la saună. În studiul lor, cei de la Universitatea din Arizona au creat un cort de mici dimensiuni (asemănător cu un cort standard pentru o singură persoană) care încălzeşte corpul pacientului până la 38,5 grade. Fiecare şedinţă trebuie să dureze două ore.

O serie de alte studii au demonstrat că metoda de încălzire a corpului are efecte benefice asupra creierului şi corpului. În unul dintre studiile realizate la Universitatea Wisconsin, pacienţii au urmat un tratament de încălzire a corpului de 72 de ore pentru a testa efectele metodei asupra cancerului. Se pare că temperatura ridicată determină celulele canceroase să devină mai vulnerabile la chimioterapie.

În cadrul acestui studiu s-a constatat că temperatura crescută a determinat corpurile pacienţilor să producă o creştere a nivelului de substanţe chimice numite beta-endorfine. Acestea sunt molecule analgezice naturale care sunt responsabile pentru producerea sentimentului de euforie pe care îl au oamenii după ce fac exerciţii fizice. Beta-endorfinele sunt eliberate atunci când corpul este stresat şi ele pot avea efecte asupra stării de spirit.

Acum, specialiştii de la Universitatea din Arizona vor realiza un studiu pe 30 de pacienţi. Dintre aceştia, jumătatea vor fi supuşi tratamentului de încălzire a corpului, în timp ce restul vor fi ţinuţi în corturi obişnuite. În urma studiului se va măsura nivelul de depresie al fiecărui participant, urmând ca aceştia să fie monitorizaţi timp de câteva săptămâni.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase