Home » Istorie » Soldaţii americani au fost SALVAŢI în timpul Războiului din Coreea de nişte banale caramele- FOTO+VIDEO

Soldaţii americani au fost SALVAŢI în timpul Războiului din Coreea de nişte banale caramele- FOTO+VIDEO

Publicat: 02.04.2016
Conflictul s-a desfăşurat în perioada 25 iunie 1950 - 27 iulie 1953.

În urmă cu 66 de ani, mii de soldaţi americani, împreună cu aliaţii lor, erau salvaţi datorită unor mici bunătăţi dulci, caramelele ,,Tootsie Rolls”. Acestea le-au fost de mare folos soldaţilor care veniseră în Coreea de Sud pentru a lupta împotriva invadatorilor mult mai puternici de la graniţa de nord.

Galerie foto

vezi galeria
5 foto

În 1950, trupele Naţiunilor Unite, constituite din soldaţi americani, poliţişti militari sud-coreeni şi detaşamente britanice, au avut de întâmpinat ofensiva Coreei de Nord, în zona cunoscută sub numele de ,,Rezervorul Changjin”. În sprijinul nord-coreenilor au venit peste 150.000 de soldaţi chinezi, care aveau ca scop decimarea Diviziei 1 a Marinei Americane.

Militarii americani începuseră să moară pe capete, nu numai ca urmare a faptului că fuseseră atacaţi, ci şi din cauza condiţiilor meteorologice extreme din regiunea în care luptau. Deseori, în timpul nopţilor, ei trebuiau să îndure temperaturi chiar şi de -40 de grade Celsius, buldozerele şi tancurile nu puteau avansa sub nicio formă, iar liniile de aprovizionare erau, practic, întrerupte.

Chiar şi în această situaţie, singurul lucru la care soldaţii s-au gândit a fost victoria finală. Prin urmare, ei au cerut aprovizionarea cu noi stocuri de muniţie, însă, spre surprinderea lor, atunci când au deschis lăzile cu armament pe care el primiseră, au descoperit că în ele se aflau doar bomboane ,,Tootsie Rolls”.

Înfometaţi şi rămaşi fără niciun fel de provizii, militarii s-au văzut nevoiţi să mănânce ceea ce le-a fost trimis. Mai mult decât atât, ei au folosit caramelele pentru a lipi părţile distruse ale armelor şi a acoperi găurile provocate de gloanţe în echipamentele pe care le purtau.

Sursa: youtube.com/ Great Big Story

Vreme de 13 zile, soldaţii aliaţi au reuşit să ţină piept invadatorilor Coreei de Sud, însă au fost nevoiţi apoi se retragă, deoarece erau depăşiţi din punct de vedere numeric şi, mai mult decât atât, erau înconjuraţi din toate părţile de către inamic. Cei care au supravieţuit retragerii recunosc şi în ziua de astăzi că au supravieţuit războilui pentru că au primit atunci bomboane ,,Tootsie Rolls”.

Sursa: upworthy.com

Vă mai recomandăm şi: Organizaţia teroristă care omoară mai mulţi oameni decât Statul Islamic

                                ”The Shell Grotto”, peştera care îi fascinează pe toţi cei care intră în ea. Misterul ei îi intrigă pe cercetători de aproape 200 de ani – GALERIE FOTO

                               5 ingineri şi oameni de ştiinţă care au construit maşinăria nazistă de război. Doi dintre ei au fost apoi foarte apreciaţi în SUA – FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase