Home » Istorie » Descoperire surpriză în interiorul Marii Piramide din Giza

Descoperire surpriză în interiorul Marii Piramide din Giza

Descoperire surpriză în interiorul Marii Piramide din Giza
Publicat: 19.10.2016
De-a lungul anilor, tot mai multe voci au lansat teoria conform căreia în interiorul Marii Piramide din Giza se ascund reţele de tunele şi adevărate camere care, însă, nu au fost descoperite de către arheologi.

Mai mult, s-a declarat recent că există dovezi clare ale unui spaţiu gol ce se află în spatele părţii nordice a acestei piramide şi o cavitate necunoscută se dezvoltă pe marginea de nord-est, structuri ce sunt complet  separate de canalele principale şi de mormintele din interiorul piramidei.

Marea Piramidă din Giza a fost construită pentru faraonul Khufu acum mai mult de 4.500 de ani şi are înălţimea de 146 metri,  înregistrându-se ca cea mai mare construcţie din Egipt, la vremea aceea.

Un proiect numit Scanarea Piramidelor, care a adunat cercetători din mai multe universităţi, institute şi companii tehnice din toate colţurile lumii, îşi propune să investigheze această piramidă în scopul de a observa ceea ce se află în interiorul acesteia folosind metode non-invazive, scanarea fiind principala metodă. Pentru ca această scanare să fie efectuată, s-au folosit de termografia în infraroşu, simularea 3D şi radiografia muonică, pentru a descoperi posibilele anomalii din structura acesteia. Pe când metoda termografie în infraroşu este folosită pentru a stabili variaţiile de  temperatură dintr-o anumită încăpere, radiografia muonică funcţionează asemenea razelor X. În ceea ce priveşte ultima metodă, unul dintre cercetătorii din cadrul acestui proiect explică: „Aşa cum razele X trec prin corpul nostru şi scheletul nostru poate fi vizualizat, aceste particule (muoni) pot trece prin orice structură, chiar şi prin pietrele extrem de dure.”

Folosind aceste metode, cercetătorii au descoperit o cavitate necunoscută ce are o adâncime de aproximativ 105 metri şi se află sub  marginea de nord-est a structurii, iar o altă variantă a unei cavităţi se află sub poarta de intrare, în spatele feţei din partea de nord şi, cu toate acestea, nu există nicio dovadă că între acestea există o strânsă legătură.

Cu toate acestea, ţinând cont că acest proiect a fost demarat de către oameni de ştiinţă şi nu de arheologi, cei din urmă au afirmat că aceste anomalii sunt rezultate în urma construirii piramidei. Mai mult, sunt de părere că nu există nici camerele menţionate anterior.

Sursa: Science Alert

Citeşte şi:

A fost descoperita piramida faraonului Menkautor

O noua piramida a fost descoperita in Egipt

Mister antic dezlegat – constructorii piramidelor nu erau sclavi

Ingineria modernă a salvat cea mai veche piramidă din Egipt

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase