Home » Istorie » Drogurile vândute în farmacii în perioada nazistă. Pastilele erau utilizate de soldaţii din prima linie, dar şi de Hitler

Drogurile vândute în farmacii în perioada nazistă. Pastilele erau utilizate de soldaţii din prima linie, dar şi de Hitler

Drogurile vândute în farmacii în perioada nazistă. Pastilele erau utilizate de soldaţii din prima linie, dar şi de Hitler
Publicat: 02.01.2017
Un scriitor german a descoperit în arhivele medicului Theodor Morell, medicul personal al lui Hitler, că soldaţii, civilii şi însuşl Hitler utilizau metamfetamină, cocaină şi heroină.

Scriitorul Norman Ohler a publicat în cartea sa descoperirile sale despre consumul de droguri din perioada nazistă. Utilizarea metamfetaminei sub formă de pilule era predominantă. Drogul a fost distribuit către milioane de trupe înainte de succesul invaziei din Franţa anului 1940.

Dezvoltat de către compania farmaceutică Temmler, drogul a fost introdus sub forma unei pastile magice pentru vigilenţă sau ca anti-depresiv. Acestea erau disponibile la orice farmacie din acele timpuri. Un doctor militar, Otto Ranke, a realizat experimente, testând drogul pe 90 dintre colegii săi studenţi, astfel a decis că pastila îi va ajuta pe germani să câştige războiul. Utilizând pastila, soldaţii din Wehrmacht (forţele armate germane), puteau sta treze zile la rând şi puteau mărşălui fără oprire mult mai mulţi kilometri fără să se oprească. 

Un decret a fost proclamat în 1940, astfel 35 de milioane de tablete de metamfetamină au fost trimise pe front, acestea au alimentat invazia de tip ,,Blitzkrieg” din Franţa. Germanii nu erau singurii care au utilizat stimulente în timpul războiului, pe alte fronturi soldaţii utilizau amfetamină sub forma Benzedrine, pentru a combate oboseala din timpul luptelor. 

Cercetarea lui Ohler dezvăluie faptul că Morell a devenit medicul personal al lui Hitler după ce acesta i-a prescris, lui Hitler, un medicament pentru problemele sale de stomac. Arhivele lui Morell sugerează că acesta îl injecta pe Hitler zilnic cu diferite droguri, inclusiv amfetamină, barbiturice şi opiacee. 

Conform lui Ohler, notiţele personale ale lui Morell sugerează că Hitler era înţepat cu 800 de injecţii pe an, cele mai frecvente doze fiind de oxicodonă de opiacee sintetice. Când lucrurile au început să meargă prost pentru Axă, Morell i-ar fi administrat lui Hitler prima sa doză de oxicodonă înainte de întâlnirea cu Benito Mussolini, din iulie 1943. Înainte de a se sinucide, Ohler afirmă că fuhrerul suferea de sevraj, deoarece Morell nu putea droguri în oraşul devastat.

Sursa: History

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase