Home » Istorie » O tânăra dintr-un trib FAIMOS s-a căsătorit cu patru femei. Era recunoscută pentru APTITUDINILE sale BĂRBĂTEŞTI

O tânăra dintr-un trib FAIMOS s-a căsătorit cu patru femei. Era recunoscută pentru APTITUDINILE sale BĂRBĂTEŞTI

Publicat: 30.12.2016
O fetiţă născută în 1806 în tribul Gros Ventres, localizat în zona Montana (SUA), a fost răpită în urma unor conflicte inter-tribale de către tribul Crow (tribul Corbului). Un luptător din trib a adoptat-o şi a crescut-o precum un alt membru al grupului.

Tânăra avea o persoanlitate rebelă şi în timp a început să dobândească aptitudini care erau în general ale bărbaţilor. Tatăl său vitreg îşi pierduse fii în timpul luptelor sau al bolilor, asfel a încurajat comportamentul fiicei sale, Pina Leaf. A fost educată precum un bărbat şi a fost ajutată să-şi obţină aptitudinile de călărie, de ochire şi de a vâna mistreţi. Însă a continuat să se îmbrace la fel ca celelalte fete din trib.

După moartea tătălui său, tânăra a devenit liderul colibei. Pina Leaf a obţinut respectul celorlaţi ca luptător, după ce a dovedit abilităţile sale în timpul unei răscoale împotriva tribului Blackfoots. Pina Leaf era una dintre cele mai puternice războinice care reuşească să-şi apere tribul oricând era nevoie. Femeia a format un grup de luptători cu care ataca în mod repetat tribul Blackfoot şi le furau caii. 

În mod natural, a fost aleasă ,,bacheeitche” (şeful) tribului. Aceasta a primit numele de Biawacheeitchish (Femeia şef). Mai târziu adevenit a treia din consiliul tribal, alcătuit din 160 de lideri ai colibelor. Din arhivele istorice nu se ştie, exact, dacă legenda că a avut patru soţii este adevărată. Aceasta era atrasă de ele sau pentru beneficiile financiare pe care mariajul cu ele le aducea.

Pina Leaf a făcut pace cu tribul Gros Ventres, însă în cele din urmă a fost ucisă de unele persoane din tribul în care s-a născut. 

Tânăra a făcut cunoştinţă cu cei mai mari exploratori vestici, inclusiv Edwin Denig şi Rudolph Kurz, care au fost încântaţi de prezenţa femeii. În toate poveştile despre Pina Leaf  sunt scoase în evidenţă curajul,  isteţimea şi aptitudinile sale. 

Sursa: Vintage News

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase