Home » Istorie » Metodele contraceptive străvechi şi orgiile din Colosseumul roman şi ale grecilor antici. Orice femeie trebuia să devină ”o prostituată sfântă”

Metodele contraceptive străvechi şi orgiile din Colosseumul roman şi ale grecilor antici. Orice femeie trebuia să devină ”o prostituată sfântă”

Publicat: 14.01.2017
Oamenii din prezent consideră vremurile antice ca fiind anii de aur, atunci când oamenii erau morali, tinerii erau respectuoşi, iar sexul nu era un subiect atât de prezent în spaţiul public. Deşi au fost perioade în care relaţiile intime au fost un subiect ascuns, au existat şi perioade istorice în care sexul a jucat un rol principal.

Site-ul Listverse detaliază şapte aspecte ale viaţii sexuale în timpuri străvechi.

7. Contracepţia

Sursa: Wikipedia

Naşterea, înaintea existenţei anestezicelor şi a medicinei moderne, era brutală, dureroasă şi periculoasă. Euripide a pus-o pe Medea în piesa sa de teatru să declare că ,,Mai bine aş sta în spatele scutului decât să mai dau naştere încă o dată”.

Pentru a evita durerea şi pericolul unei sarcini, încă din Egiptul antic au fost dezvoltate reţete pentru contracepţie. Una dintre ele datează din anul 1800 î.Hr şi era realizată din fecale de crocodil tăiate, amestecate cu miere şi sare. Amestecul era ,,presărat peste pântec”. 

Romanii şi grecii au dezvoltat o metodă mult mai plăcută. Silphium este o plantă care în acele vremuri era utilizată pentru orice boală, dar şi în bucătărie. A devenit atât de valoroasă încât valora greutatea ei în argint. Planta nu putea fi cultivată astfel fiind culeasă doar din sălbăticie. Ultima tulpină de silphium a fost utilizată în timpul împăratului Nero, conform ListVerse

6. Violat de animale

Spectatorii din amfiteatrul roman au fost deseori consideraţi un exemplu al cruzimii de societăţile civilizate. Romanilor le plăcea să-i vadă pe cei condamnaţi umiliţi, una dintre metode era violul realizat de animale. Poetul Martial a prezentat cum se desfăşura începerea unui spectacol din Colosseum. Acesta a prezentat toate animalele sacrificate şi luptele gladiatorilor. În legendele greceşti, Pasiphae este făcută să se îndrăgostească de un taur.  Aceasta face dragoste cu taurului şi dă naştere Minotaurului.

În scrierile sale acesta face referinţe la Carpophorus, un specialist care antrena animalele pentru a viola femeile. 

5. Homosexualitatea din Atena

Sursa: Wikipedia

Platon afirmă că filozofului Socrate îi plăcea să stea în prezenţa tinerilor dezbrăcaţi, în Atena  secolului al V-lea î.Hr acest comportament nu era considerat ofensator sau surprinzător. Există nenumărate dovezi în literatură sau artă care arată că aceasta era o practică obişnuită, în principal în cadrul elitelor.  Bărbatul mai în vârstă, ,,Erates,” trebuia să curteze băiatul ,,Eramenos” cu daruri. Odată stabilită relaţia dintre cei doi, ambii aveau parte de beneficii. Bărbatul mai în vârstă primea sex, iar cel mai tânăr era introdus în societatea ateniană. 

4. Bordelurile

Sursa: Wikipedia

În majoritatea societăţilor, prostituţia, chiar dacă este legală, este considerată o practică ruşinoasă. Însă nu era şi cazul romanilor.  Bordelurile se aflau pe străzile principale, iar scrierile de pe pereţii din Pompei dezvăluie acest lucru. În interior se aflau pictate imagini pornografice care stârneau imaginaţia celor care intrau. Conform istoricului grec Herodot, în Babilon femeile erau obligate ca măcar o dată în viaţă să meargă în templul Ishtar pentru a deveni ”o prostituată sfântă”. Indiferent de persoana care le oferea o monedă, acestea trebuiau să accepte. 

3. Jucăriile sexuale antice

În 2005, arheologii au descoperit în Germania un falus de acum 26.000 de ani. Însă aceasta nu este prima descoperire a unei jucării sexuale antice, penisurile erau realizate din diferite materiale, chiar şi lemn. 

2. Femeile spartane

Sursa: Wikipedia

În timp ce femeile din Grecia antică erau învăţate să vorbească propriul lor dialect, femeile din Sparta aveau parte de multă libertate. Însă în noaptea nunţii acestea aveau parte de un tratament special, erau rase pe cap şi erau îmbrăcate în în haine bărbăteşti, apoi aşteptau în întuneric pentru ca soţul lor să-şi facă apariţia. 

1. Incestul zeilor egipteni

Sursa: Wikipedia

Familiile regale au încercat dintotdeauna să-şi păstreze linia de sânge cât mai pură. Relaţiile intime realizate în grupurile restrânse aveau consecinţe genetice nefaste. În general, în Egiptul antic, în familiile regale căsătoria avea loc între fraţi.  Faraonii din Egipt erau deseori consideraţi zei pe Pământ. Una dintre cele mai faimoase relaţii dintre un frate şi o soră din mitologia egipteană este cea a lui Osiris cu Isis. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase