Prima pagină Istorie

O echipă de studenţi a fabricat bere folosind reţete antice. Rezultatul a fost surprinzător

Alexandru Voiculescu | 02.18.2017 | ● Vizualizări: 1638
Credit: Kurt Hickman     + zoom
Galerie foto (1)

Arheologul Li Liu a reuşit să recreeze o reţetă de bere chineză de acum 5000 de ani după culegerea reziduurilor vaselor descoperite.

Li Liu, arheolog la Universitatea Stanford, alături de studenţii săi au fabricat o bere antică după o reţetă derivată din reziduurile detectate în vasele de lut descoperite în nord-estul Chinei, relatează Archaeology.

Ingredientele au inclus hamei, orz, o plantă numită lacrima lui Iov, ignamă şi rădăcină de crin. Studenţii au început procesul de fermentare prin germinarea grăunţelor sau mestecându-le. Apoi, amestecurile erau încălzite şi lăsate o săptămână.

Experimentele au produs un fel de terci fermentat care avea puţin alcool şi care era bogat în nutrienţi. Liu a menţionat că „berea antică nu era doar pentru băut. Este un aliment”.



Liu a mai adăugat şi faptul că a găsit reziduuri de orz vechi de 5000 de ani pentru că cele mai timpurii dovezi ale orzului în China sunt de acum 4000 de ani.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ingredientul ascuns din bere, despre care majoritatea oamenilor nu ştiu. "Este destul de dezgustător"

Berea şi sănătatea: cele 5 beneficii mai puţin cunoscute ale consumului de bere

11 beneficii pentru organism ale consumului de bere

De ce ar trebui să bem bere în fiecare zi

Tag-uri: bere | retete | alcool | aliment | china | orz | hamei