Prima pagină Istorie

Cum l-au redescoperit agenţii CIA pe Albert Einstein la 33 de ani de la moartea fizicianului: ,,Arăta precum un hipiot. Era deştept, nimeni nu îl putea contrazice''

Oana Bujor 04.16.2017 | ● Vizualizări: 4540
Sursa: Wikimedia Commons     + zoom
Galerie foto (3)

În 1988, la 33 de ani de la moartea lui Einstein, CIA încerca să afle mai multe detalii despre un individ dintr-un dosar al instituţiei. Acest individ era Albert Einstein.

După o oră de cercetări realizate în data de 12 octombrie 1988, anchetatorii CIA i-au făcut o descriere care stârneşte zâmbete: Einstein era un hipiot care fuma din pipă, conform MuckRock

,,Arăta precum un hipiot. Purta ochelari şi fuma din pipă. Era un căutător al sufletului. Era un bărbat trist,'' susţine agentul în raport.Sursa: CIA CREST Database

În urma unor investigaţii ulterioare, agenţii l-au caracterizat pe Einstein ca fiind un bărbat deştept cu care nimeni nu se putea contrazice. 

,,Munca sa de o viaţă se baza pe ştiinţă şi oameni (psihologie). A muncit pentru viitor, iar munca sa va face diferenţa. Era constant în munca sa. A vizitat Iugoslavia, Belgia şi Suedia.  A avut o înţelegere cu guvernul suedez. A lucrat pentru guvern şi a avut o înclinaţie pentru politică. Acest bărbat a fost şi profesor.,'' continuă agentul în raport. 

Raportul cuprinde faptul că Einstein a fost căsătorit cu o femeie pe  care agenţii au denumit-o iniţial ca fiind Lisa, corectând raportul cu numele adevărat al soţiei lui Einstein, Elsa. 

Sursa: CIA CREST Database

,,Individul este bărbat şi a decedat. A decedat la o vârstă înaintată. S-a născut într-o ţară străină. Era carismatic. Oamenii rădeau cu el. Era nostalgic,'' se mai arată în raport. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Tag-uri: cia | einstein | raport

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI