Home » Istorie » Au fost africanii ,,primii americani”? Reconstrucţia chipului unui bărbat care a trăit în urmă cu 10.000 de ani oferă noi detalii privind apariţia primilor locuitori ai continentului american

Au fost africanii ,,primii americani”? Reconstrucţia chipului unui bărbat care a trăit în urmă cu 10.000 de ani oferă noi detalii privind apariţia primilor locuitori ai continentului american

Publicat: 08.06.2017
Chipul unui om african al peşterii, care a trăit în urmă cu 10.000 de ani, a fost reconstruit. Reconstrucţia bărbatului denumit Apiuna a fost realizată pe baza craniului descoperit într-o peşteră din Lagoa Santa, în urmă cu 50 de ani. Descoperirea feţei africanului redeschide dezbaterile controversate privind primii locuitori ai continentului american.

Apiuna prezintă aceleaşi caracteristici faciale precum cele ale craniului unei tinere femei ale cărui rămăşiţe sunt considerate unele dintre cele mai vechi descoperite în sudul contimentului american, informează Mail Online. 

În 1998, rămăşiţele femeii denumite Luiza au fost excavate din aceeaşi regiune în care au fost găsite şi oasele lui Apiuna. Aceştia prezintă aceleaşi caracteristici etnice precum băştinaşii din zona sub Sahariană, australienii nativi şi malaezienii din prezent. Walter Neves, profesor şi antropolog din cadrul Universităţii Sao Paulo, a dezvăluit descoperirea surprinzătoare privind rasa femeii.

Dezvăluirea a şocat comunitatea ştiinţifică, deoarece Luiza nu arăta precum asiaticii siberieni pe care experţii îi considerau strămoşii genetici ai aborigenilor americani. 

Sursa: Caters News Agency

Richard Neave, profesor din cadrul Universităţii din Manchester, a realizat o sculptură a tinerei, care a decedat în jurul vârstei de 20 de ani. Arheologii cred că au existat două valuri de migraţii diferite care au ajus pe continentul american cu mult timp înaintea europenilor. 

Antropologii sugerează că primele valuri de locuitori ai Lumii Noii au fost persoanele din tribul femeii, care au ajuns în zonă în urmă cu 15.000 de ani. ,,Aceşti oameni erau africani cu trăsături austro-malaeziene. Grupul a migrat din Asia sud-estică din două direcţii. Unii au călătorit către sud, în zona Australiei. Alţii au navigat către nord de-a lungul strâmtorii Bering, până au ajuns la continentul american,” explică  Neves. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase