Home » Istorie » Sute de structuri antice misterioase care datează de mii de ani au fost descoperite în Arabia Saudită. ”Nu există o explicaţie pentru scopul lor”

Sute de structuri antice misterioase care datează de mii de ani au fost descoperite în Arabia Saudită. ”Nu există o explicaţie pentru scopul lor”

Sute de structuri antice misterioase care datează de mii de ani au fost descoperite în Arabia Saudită. ”Nu există o explicaţie pentru scopul lor”
Publicat: 23.10.2017
Aproape 400 de structuri din piatră care datează de mii de ani au fost descoperite cu ajutorul imaginilor din satelit în Peninsula Arabică, iar multe dintre acestea, care par a fi ziduri, se află într-o zonă cu conuri vulcanice inactive.

Aceste structuri au fost găsite într-o regiune din centrul şi vestul Arabiei Saudite numită Harrat Khaybar, scrie Live Science.

Arheologii implicaţi în studiu, de la University of Western Australia, nu cunosc scopul şi nici vârsta exactă a acestor vestigii. Unele structuri se găsesc în proximitatea conurilor vulcanice inactive, care în trecut au eliberat o cantitate însemnată de lavă bazaltică.

Construcţiile au fost „realizate din piatră, fiind groşi şi de înălţime redusă”, a declarat David Kennedy, profesor la University of Western Australia. Mai mult decât atât, zidurile „par să fie cele mai vechi structuri realizate de om în regiune”, adaugă cercetătorul, precizând şi că „nu există o explicaţie pentru scopul lor”.

Cea mai mică structură se întinde pe 13 metri, iar cea mai lungă pe 518. Majoritatea sunt formate din mai multe ziduri şi formează un model rectangular, iar altele sunt în formă de litera I, mărginite de ziduri din piatră mai robuste decât restul.

„Structurile se află aproape exclusiv în câmpuri de lavă, neospitaliere, cu puţină vegetaţie, locuri care par dintre cele mai neprimitoare pentru specia noastră”, a declarat Kennedy. Totuşi, acum mii de ani, situaţia ar fi fost alta.

Au fost descoperite şi altfel de structuri, în forme de romb sau rotunde. Aceste structuri par să fie construite peste cele menţionate anterior, sugerând că zidurile precedă aceste structuri de piatră. De asemenea, curgerile de lavă se găsesc câteodată deasupra structurilor, indicând faptul că acestea sunt mai vechi decât activitatea vulcanică ce a avut loc în regiune.

Întrucât multe dintre aceste vestigii au fost descoperite cu ajutorul imaginilor din satelit este nevoie de o expediţie în această regiune.

Totuşi, în anii ’80, vulcanologii Vic Camp şi John Roobol au cartat o zonă din Harrat Khaybar care a inclus un con vulcanic lângă şi sub care se găseau astfel de vestigii. Camp estimează că vechimea acestor ruine este de 7.000 de ani.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Opt lucruri pe care femeile din Arabia Saudită nu le pot face decât cu permisiunea bărbaţilor

O serie incredibilă de descoperiri în deşertul Arabiei confirmă că peninsula a fost verde

Descoperire arheologică în Egipt: o poartă masivă de piatră datând de acum 2.700 de ani

„Muntele lui Dumnezeu”, vulcanul care este pe punctul de a erupe. Ar putea pune în pericol trei situri arheologice extrem de importante

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase