Home » D:News » Opt lucruri pe care femeile din Arabia Saudită nu le pot face decât cu permisiunea bărbaţilor

Opt lucruri pe care femeile din Arabia Saudită nu le pot face decât cu permisiunea bărbaţilor

Opt lucruri pe care femeile din Arabia Saudită nu le pot face decât cu permisiunea bărbaţilor
Publicat: 09.10.2017
Recent Regele Salman al Arabiei Saudite a luat o decizie de importanţă istorică pentru femeile din ţara cu una dintre cele mai dure legislaţii în materie de drepturile omului, şi a garantat femeilor permisiunea de a obţine permisul de conducere.

Există, însă, foarte multe lucruri extrem de importante pe care reprezentantele sexului frumos nu le pot face singure în Arabia Saudită, scrie Gândul.

Să se căsătorească: permisiunea de a se căsători trebuie să fie garantată de un „wali” sau un „gardian” personal. Femeile care îşi doresc să se mărite cu un străin trebuie să obţină aprobarea să facă acest lucru din partea ministrului de Interne, iar căsătoria cu un cetăţean care nu este musulman este extrem de dificilă, dacă nu chiar imposibilă. 

 
Să-şi deschidă un cont bancar: cu toate că în acest moment există câteva locuri de muncă pe care femeile din Regatul Arabiei le pot ocupa fără să le ceară voie bărbaţilor, acestea nu pot avea propriul cont bancar prin care să-şi controleze finanţele, fără permisiunea soţilor sau tutorilor. 
 
Dreptul la un proces echitabil: în sistemul legislative din Arabia Saudită mărturia unei femei valorează doar jumătate din cea a unui bărbat. De asemenea, femeile primesc jumătate din partea lor de moştenire, în cazul împărţirii averii familiei. 
 
Să călătorească: paşaportul şi documentele de identificare pot fi obţinute doar cu permisiunea unui bărbat, asta şi pentru că, de obicei, femeile nu au voie să iasă din casă neînsoţite. 
 
Citeşte continuarea în Gândul.
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase