Home » Istorie » Patru morminte misterioase au fost descoperite în Egipt. Toate conţin cadavrele unor copii cu vârste sub 10 ani

Patru morminte misterioase au fost descoperite în Egipt. Toate conţin cadavrele unor copii cu vârste sub 10 ani

Publicat: 20.12.2017
Arheologii egipteni au descoperit mormintele intacte în care au fost îngropaţi patru copii cu vârste sub 10 ani. Mormintele au fost scoase la suprafaţă în timpul excavărilor din Gebel el-Silsila. În interiorul acestora, specialiştii au descoperit artefacte, inclusiv amulete, brăţări şi obiecte din ceramică.

În cadrul zonei, specialiştii au descoperit şi morminte construite pentru adulţi, informează Mail Online. Cercetătorii, împreună cu Ministerului Antichităţilor din Egipt, au anunţat descoperirea unor practici de înmormântare ale dinastiei din secolul XVIII. 

Dr. Mostafa Waziri, secretar-general al Consiliului Suprem al Antichităţilor, a declarat că printre rămăşiţe se află şi cele ale unui copil cu vârsta cuprinsă între 2 şi 3 ani. Copilul a fost găsit înconjurat de pietre şi rămăşiţe ale sicriului din lemn în care a fost înmormântat. 

În cel de-al doilea mormânt a fost descoperit cadavrul unui copil cu vârsta de 4-9 ani, înhumat cu mai multe amulete. Arheologii au descoperit 10 obiecte din ceramică, inclusiv sticle de bere, vase de vin, farfurii, boluri, brăţări din bronz, bijuterii şi patru scarabei

Sursa: Proiectul Gebel el-Silsila

În al treilea mormânt, copilul a fost înhumat precum precedentul. Conform specialiştilor, cadavrul a fost înfăşurat în ţesături şi amplasat pe o stofă roşie. 

Unul dintre cele mai impresionante morminte a fost cel de-al patrulea. Copilul avea în jur de 5-8 ani şi a fost îngropat ”fără grijă”, conform Luxor Time. Acesta nu avea nicio legătură cu celelalte trei, afirmă specialiştii. De asemenea, au fost descoperite şi semne ale unei boli, deşi cauza exactă a morţii este necunoscută. Pe oasele cadavrului au fost descoperite urme ale unor răni, însă specialiştii au declarat că vor efectua teste ulterioare pentru a afla mai multe despre cele patru cadavre. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase