Home » Istorie » Un fermier din Irlanda a realizat, din greşeală, una dintre cele mai importante descoperiri arheologice de pe insula britanică

Un fermier din Irlanda a realizat, din greşeală, una dintre cele mai importante descoperiri arheologice de pe insula britanică

Un fermier din Irlanda a realizat, din greşeală, una dintre cele mai importante descoperiri arheologice de pe insula britanică
Publicat: 05.07.2018
Un fermier irlandez a găsit patru brăţări din aur masiv care datează cel puţin din Epoca Bronzului. Un operator al unui excavator angajat de acest fermier, pe nume Norman Witherow, a săpat un şanţ pe un câmp de lângă Convoy din regiunea Donegal.

Acesta, neştiind exact ce sunt (în afară de faptul că au dimensiuni de brăţări şi că sunt probabil din aur), le-a arătat unei prietene care era bijutier, scrie The History Blog.

Aceasta a răspuns cu entuziasm că pot fi ceva special şi l-a îndemnat să raporteze autorităţilor. În consecinţă, fermierul a sunat la Donegal County Museum. De aici, brăţările au ajuns la National Museum of Ireland din Dublin.

Examinarea iniţială a obiectelor din aur a sugerat că pot fi din Era Bronzului (2500 – 500 î.e.n.), dar pot fi chiar şi mai vechi. Cât despre utilizarea lor, cea mai posibilă este cea de bijuterii, dar se poate să fi fost şi ceva sub forma unei valute. În această fază preliminară a investigaţiei, totul este ipotetic.

Este vorba de patru brăţări ale căror capete se suprapun, cu suprafeţe line şi care cântăresc fiecare 500 de grame.

Muzeul va continua să le studieze, atât în ceea ce priveşte conţinutul de aur, cât şi în privinţa locului de origine al acestora.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O brăţară de peste o sută de grame din aur, ce ar putea data din perioada dacică, a fost ridicată de poliţiştii din Olt

TOP 10 descoperiri arheologice din 2017

Descoperire biblică majoră: Arheologii susţin că au găsit un sigiliu cu semnătura profetului Isaia

Cea mai mare descoperire arheologică din Marea Britanie din perioada romană. ”Această colecţie este foarte importantă”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase