Descoperire ”extraordinară” în Franţa. A aparţinut unui copil de 5 ani în urmă cu 560.000 de ani

26 07. 2018, 09:18

Fosila a fost descoperită în peştera din Arago, o grotă preistorică din Tautevel. Conform AFP, analizele de laborator au confirmat că dintele aparţine unei subspecii a omului, probabil Homo heidelbergensis, ce deţine trăsături atât similare cu cele ale omului modern, cât şi cu cele ce aparţineau strămoşului nostru Homo erectus.

„Dintele a aparţinut unui copil, probabil cu vârsta de 5 ani care încă avea dinţii de lapte, însă pe care i-a utilizat intensiv”, a declarat paleoantropologul Tony Chevaller din cadrul Universităţii Perpignan. 

A fost estimat că dintele are o vechime de 560.000 de ani, fiind mai vechi decât faimosul „om din Tautavel” al cărui craniu a fost descoperit în 1971. 

Cercetătorii afirmă că descoperirea este „excepţională”, deoarece rămăşiţele umane cu o astfel de vechime sunt foarte rare. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

O descoperire INEDITĂ făcută de un adolescent francez a luat prin surprindere lumea ştiinţifică
 
Un craniu într-o stare perfectă de conservare, descoperit în China, poate rescrie originea speciei noastre. ”Chiar nu mă aşteptam la acest lucru”
 
Descoperirea care poate rescrie istoria speciei noastre: savanţii au găsit dovezi concludente cu privire la existenţa unei specii ”fantomă” de hominid
 
Cum va arăta omenirea peste un milion de ani? ”Pot vedea apariţia unei noi specii hibrid dintre biologic şi sintetic”